Τράπεζα κόβει χιλιάδες θέσεις εργασίας εξαιτίας του digital banking

    Από: Startup Team

Σε ένα σημείωμα που είδε το Bloomberg, ο διευθύνων σύμβουλος Andy Cecere δήλωσε ότι η αμερικανική Bancorp “έκανε τη δύσκολη απόφαση να εξαλείψει την εργασία τους επειδή οι συμπεριφορές των πελατών τους άλλαξαν.”

Οι περικοπές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 2% του εργατικού δυναμικού της τράπεζας, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Molly Snyder. Η εταιρεία είχε 74.000 εργαζόμενους στις 16 Οκτωβρίου.

Οι περικοπές γίνονται σε όλη την επιχείρηση. Ορισμένες κατηγορίες θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή καταθέτη και του βοηθού διευθυντή υποκαταστήματος, εξαλείφονται ή θα μειωθούν σημαντικά οι υπάλληλοι. Κανένα από τα περίπου 3.700 καταστήματα της U.S. Bank θα κλείσει ως μέρος των μειώσεων, σύμφωνα με τον Snyder, ο οποίος επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του σημειώματος και αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των περικοπών.

Η εταιρεία που εδρεύει στη Μιννεάπολις, θα δημιουργήσει επίσης νέες θέσεις για τους πελάτες και θα δρομολογήσει πρόγραμμα κατάρτισης ώστε οι υπάρχοντες υπάλληλοι να μπορούν να διευρύνουν τα σύνολα δεξιοτήτων τους, ανέφερε το σημείωμα. Ο Snyder δήλωσε ότι η εταιρεία θα αρχίσει να προσλαμβάνει συμβούλους πελατών-σχέσεων και συμβούλους ανάπτυξης τραπεζικών επιχειρήσεων μεταξύ άλλων νέων ρόλων για να εργαστούν στα υποκαταστήματα.

Οι τράπεζες έχουν επανειλημμένα επανεξετάσει το ρόλο των καταστημάτων στις στρατηγικές τους καθώς οι πελάτες χειρίζονται όλο και περισσότερο τα οικονομικά τους στο διαδίκτυο. Η αμερικανική Bancorp δήλωσε ότι σχεδιάζει να στηρίξει σε μεγάλο βαθμό τις ψηφιακές προσφορές και να εισέλθει σε νέες αγορές με μια «διάφανη αντίληψη». Νωρίτερα φέτος η εταιρεία προσέλαβε τον Derek White από την Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ως επικεφαλής ψηφιακό αξιωματικό για την προώθηση της καινοτομίας.

Μια μελέτη McKinsey & Co. που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, δήλωσε ότι οι τράπεζες κατευθύνονται “σε μια κούρσα εξοπλισμών για την τεχνολογία”, καθώς οι νέοι ανταγωνιστές, όπως οι εταιρίες fintech προσπαθούν να πάρουν μερίδιο αγοράς. Οι κατεστημένοι φορείς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών πρέπει να λάβουν δραματικές δράσεις για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας ή να διακινδυνεύσουν να παραμείνουν πίσω, αναφέρει η έκθεση.

Πηγή: Economytoday.gr