University Startup World Cup 2021 – Η ανάδειξη της Ελληνικής εκπροσώπησης θα γίνει από το Envolve Entrepreneurship

    Από: Startup Team
  • Μία ελληνική startup θα επιλεγεί για τη συμμετοχή στο University Startup World Cup στην Κίνα
  • 8 startups θα λάβουν χρηματικά έπαθλα στον παγκόσμιο τελικό

Το Envolve Entrepreneurship, ως Country Partner του University Startup World Cup (venturecup.dk/uswc/), θα αξιολογήσει τις startups που πληρούν τις προϋποθέσεις και θα αναδείξει το νικητή του «Greek Venture Cup» που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο διεθνή τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Wenzhou της Κίνας.

Το University Startup World Cup διοργανώνεται από το Venture Cup, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Δανίας με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας, φιλοξενώντας διαγωνισμούς startup για πανεπιστήμια. Το Venture Cup Denmark φιλοξένησε το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Startup Πανεπιστημίου το 2015, με startups από περισσότερες από 25 χώρες, ενώ σήμερα συμμετέχουν περισσότερες  από 40 χώρες.

Στόχος του Venture Cup είναι οι καλύτερες startups των πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο να συναντηθούν σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό, να δικτυωθούν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε startups που δραστηριοποιούνται σε τέσσερις επιχειρηματικούς τομείς: Health, Green, Product και Digital. Σε κάθε κλάδο, υπάρχουν δύο στάδια διάκρισης των εταιρειών: Early Stage και Growth Stage. Χρηματικά έπαθλα ύψους $1.000 θα απονεμηθούν σε έναν νικητή σε κάθε επιχειρηματικό τομέα για κάθε στάδιο, στον διεθνή τελικό. Οι πρώτοι νικητές των Early Stage & Growth Stage, θα λάβουν επιπλέον $15.000 ο καθένας.

Στο διαγωνισμό, προϋπόθεση αποτελεί τουλάχιστον ένας από τους ιδρυτές να είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) ή να είναι πρόσφατος πτυχιούχος (έχοντας αποφοιτήσει τα τελευταία 2 χρόνια) και η επιχειρηματική ιδέα να έχει την προοπτική ανάπτυξης και στην κινεζική αγορά.

Μπορείς να κάνεις αίτηση εδώ έως την 1η Ιουνίου: forms.gle/ZiVZEbKRaQLERwjUA

Το Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το Venture Cup ως Country Partner, ακολουθώντας τη δέσμευσή του να καλλιεργήσει ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό οικοσύστημα και την αποστολή του να προωθήσει και να υποστηρίξει τις ελληνικές startups. Το Envolve, μέσα από τη συνεργασία με το Venture Cup, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός διασυνδεδεμένου παγκόσμιου startup οικοσυστήματος που προωθεί την επιχειρηματικότητα και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Envolve θα αξιοποιήσει τις γνώσεις της αγοράς και την παρουσία εννέα χρόνων στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα για την αξιολόγηση των υποψηφίων, κατά τη διαδικασία ανάδειξης του νικητή του Greek Venture Cup.