Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων

    Από: Startup Team

Τα στρώματα αποτελούν ένα από τα πρώτα είδη ενός σπιτιού τα οποία συγκεντρώνουν πλήθος μικροβίων, ακάρεα και άλλου είδους παθογόνους μικροοργανισμούς, οι οποίοι ευθύνονται για πολλές αλλεργικές και δερματικές παθήσεις. Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα αποβάλλει νεκρά κύτταρα. Έτσι, ο καθαρισμός στρωμάτων είναι μια αναγκαία διαδικασία που πρέπει να κάνετε συχνά αν θέλετε να εξασφαλίσετε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον για εσάς και τους δικούς σας.

Ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων προσφέρει δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Αρχικά, μπορεί να σας εξασφαλίσει υγιεινές συνθήκες ύπνου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του στρώματος μακροχρόνια. Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί, για λόγους οικονομίας, να καθαρίσετε μόνοι σας τα στρώματα σας. Ωστόσο, η βοήθεια κάποιου επαγγελματικού συνεργείου καθαρισμού επίπλων σίγουρα θα σας προσφέρει περισσότερα οφέλη.

Τι τιμή έχει ο καθαρισμός στρωμάτων;

 

H τιμή ενός βιολογικού καθαρισμού εξαρτάται κυρίως από τις διαστάσεις του στρώματος. Πριν κλείσετε κάποια συμφωνία με το επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού, καλό θα ήταν να αναφέρετε τις διαστάσεις που έχει το στρώμα σας ώστε να έχετε και κάποια προσφορά. Ενδεικτικά, οι τιμές του καθαρισμού είναι:

  • Καθαρισμός μονού στρώματος 19,9€+φπα
  • Καθαρισμός διπλού στρώματος 29,9€ + φπα

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός στρωμάτων;

 

Μπορεί να μην είναι πάντα εμφανές αλλά τα στρώματα συγκεντρώνουν αρκετά μικρόβια και ακάρεα, καθώς πάνω τους περνάμε πολύ χρόνο. Οι επαγγελματίες συστήνουν να γίνεται καθαρισμός στα στρώματα μία φορά το χρόνο, ώστε να απομακρύνονται τα μικρόβια και να μειώνεται ο κίνδυνος μολύνσεων από αυτά. Παράλληλα, απομακρύνονται δυσάρεστες οσμές και επίμονοι λεκέδες.

 

Πώς θα καθαρίσω το στρώμα από τα ακάρεα;

Στο στρώμα περνάμε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της ζωής μας με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται πολλά νεκρά κύτταρα. Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί οι οποίοι τρέφονται με νεκρά κύτταρα, που περνούν στο στρώμα από το ανθρώπινο σώμα, ζουν και αναπτύσσονται στο εσωτερικό του. Επιπλέον τα ακάρεα, έχουν τη δυνατότητα κυρίως λόγο του αμελητέου βάρους τους να μεταφερθούν και στα άλλα στρώματα, τους καναπέδες και τα χαλιά του σπιτιού, όταν τινάζουμε τα στρώματα και τα καλύμματα τους. Με άλλα λόγια τα ακάρεα αποτελούν μια αόρατη απειλή της ανθρώπινης υγείας και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Τι προκαλούν τα ακάρεα;

 

  • Αλλεργική ρινίτιδα
  • Άσθμα
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Συνάχι, βήχα, καταρροή
  • Επιπεφυκίτιδα
  • φαγούρα

Συχνά, όταν παρατηρούνται τέτοια συμπτώματα έχουμε ήδη αρχίσει να εμφανίζουμε ευαισθησία, ως αποτέλεσμα της της συχνής επαφής με ακάρεα. Έτσι, η έγκαιρη αντιμετώπιση μέσω ενός βιολογικού καθαρισμού και με τη βοήθεια έμπειρων επαγγελματιών που διαθέτουν τη κατάλληλη τεχνογνωσία μπορεί να σας προσφέρει ένα στρώμα απαλλαγμένο από όλους αυτούς τους ενοχλητικούς μικροοργανισμούς.

Πώς γίνεται η απολύμανση από τα ακάρεα;

 

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τα ακάρεα που κατοικούν στο στρώμα σας, τότε ένας επαγγελματικός καθαρισμός στρωμάτων από κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος. Κατά τη διαδικασία της απολύμανσης γίνεται χρήση ειδικών μηχανημάτων και σύγχρονου επαγγελματικού εξοπλισμού. Επιπλέον χρησιμοποιείται υπεριώδης ακτινοβολία. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται πρέπει να είναι βιολογικά και εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ.

 

Η επαγγελματική απολύμανση για τα ακάρεα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο αν θέλετε να είναι αποδοτική και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. τέλος , είναι αρκετά σύντομη διαδικασία καθώς διαρκεί περίπου μια ώρα.

Πώς μπορώ να απομακρύνω τα ακάρεα με φυσικό τρόπο;

 

Πέρα από τα πλαίσια της επαγγελματικής απολύμανσης που πρέπει να γίνεται μια φορά το χρόνο, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διατηρήσετε το στρώμα σας καθαρό και απαλλαγμένο από ακάρεα:

  • Καλός αερισμός του στρώματος
  • Σωστά ποσοστά υγρασίας
  • Τακτικό πλύσιμο σεντονιών
  • Χρήση ηλεκτρικής σκούπας
  • Χρήση καλύμματος για το στρώμα
  • Έγκαιρη αντικατάσταση του στρώματος

Εφαρμόζοντας τα παραπάνω σίγουρα θα καταφέρετε να διατηρήσετε το στρώμα σας σε καλή κατάσταση μέχρι την επόμενη απολύμανση από ακάρεα. Ωστόσο, αυτοί οι μέθοδοι δεν μπορούν να φέρουν τα αποτελέσματα και να σας εξασφαλίσουν τα οφέλη που μπορεί να εξασφαλίσει ένας επαγγελματικός καθαρισμός.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί ο βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων;

 

Στη συνέχεια θα βρείτε όλα τα βήματα που ακολουθεί το επαγγελματικό συνεργείο στη διαδικασία καθαρισμού στρωμάτων.

  1. Χρήση ειδικής σκούπας δόνησης- αναρρόφησης με σκοπό την απομάκρυνση επιβλαβών μικροοργανισμών, σκόνης, βακτηριδίων κτλ.
  2. Τεστ με σκοπό τον προσδιορισμό του μικροβιακού φορτίου
  3. Χρόνος αναρρόφησης (περίπου μισή ώρα )
  4. Πλύσιμο του στρωματόπανου με τη χρήση ειδικής σκούπας που κάνει πλύση- απόπλυση
  5. Απολύμανση που περιλαμβάνει το ψεκασμό του στρώματος με τη χρήση ειδικών προϊόντων που προσφέρουν αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.

Γιατί να εμπιστευτώ το myConstructor.gr για το καθαρισμό στρωμάτων;

 

Στη πλατφόρμα μας θα βρείτε αξιολογημένα συνεργεία με πολυετή εμπειρία στους καθαρισμούς. Ο καθαρισμός στρωμάτων μπορεί να ακούγεται απλή διαδικασία, ωστόσο μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός αν δεν γίνει από κάποιον έμπειρο επαγγελματία. Οι επαγγελματίες μας διαθέτουν την κατάλληλη τεχνογνωσία αλλά και σύγχρονο επαγγελματικό εξοπλισμό και έτσι μπορούν να σας προσφέρουν εγγυημένα αποτελέσματα.