$1,2 τρισ. θα επενδύσει η Ευρώπη στην τεχνολογία το 2022

    Από: Startup Team

Για το επόμενο έτος, το 2022, οι δαπάνες της Ευρώπης για την τεχνολογία θα ανέλθουν στα επίπεδα του $1,3 τρισ.

Περισσότερα από $1,2 τρισ. αναμένεται να δαπανήσει φέτος η Ευρώπη στην τεχνολογία, ποσό που ξεπερνά κατά 6,3% τις αντίστοιχες δαπάνες το 2020. Για το επόμενο έτος, το 2022, επενδυτικό μπαράζ σε τεχνολογικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες θα συνεχιστεί, με τις σχετικές επενδύσεις να αυξάνονται κατά 4,7% και να φτάνουν το $1,3 τρισ.

Σύμφωνα με το “EMEA IT Spending Outlook” της Gartner, τη μερίδα του λέοντος από τις επενδύσεις στην τεχνολογία θα απορροφήσει ο τομέας των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών Πληροφορικής. Σημαντικές δαπάνες θα απορροφήσει και η αγορά των συσκευών, όπως και ο κλάδος του επιχειρηματικού λογισμικού, ενώ ισχυρές επενδύσεις θα πρέπει να αναμένονται και στον τομέα των data centers.

Ατμομηχανή της Ευρώπης όσον αφορά τις τεχνολογικές δαπάνες για τεχνολογία θα παραμείνει φέτος και η Μεγάλη Βρετανία, ενώ το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό σε αύξηση των τεχνολογικών δαπανών θα καταγράψει η Γερμανία.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Gartner, οι δαπάνες για συσκευές (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets) στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ), θα αυξηθούν φέτος κατά 13,7% σε σχέση με το 2020 και θα ξεπεράσουν τα $206 δισ. Πέρσι το πρόσημο των πωλήσεων στην αγορά των συσκευών ήταν αρνητικό, αφού υποχώρησαν κατά 3,5% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, ενώ για το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι οριακά θετικός κατά 0,7%.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr