1 στους 3 Έλληνες χρησιμοποιεί υπηρεσίες τύπου Airbnb

    Από: Startup Team

Το 31% των Ελλήνων έναντι 25% των πολιτών στην Ε.Ε. κάνουν κρατήσεις σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω online πλατφορμών.

Δημοφιλής, παρά την πανδημική κρίση, παραμένει η χρήση των υπηρεσιών βραχυχρόνια μίσθωσης (τύπου Airbnb) μεταξύ των Ελλήνων πολιτών. Σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες απαντά ότι έχει κάνει κράτηση σε βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω online πλατφορμών. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 25%.

Ειδικότερα, στην ερώτηση “κάνετε κρατήσεις μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων καταλυμάτων” σε έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 8% των Ελλήνων απαντά “ναι” με συχνότητα “κάθε λίγους μήνες”. Το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων είναι επίσης 8%.

Στην ίδια ερώτηση, το 23% των Ελλήνων και το 17% των πολιτών στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση απαντά “ναι”, αλλά με περιστασιακή συχνότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι υπηρεσίες βραχυχρόνιας μίσθωσης καταλυμάτων καθιστούν ελκυστικότερη την προσφορά τουριστικών υπηρεσιών στην Ε.Ε. Βάσει της έρευνας που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Ε.Ε., η μεγάλη πλειονότητα (89%) των Ευρωπαίων, που έχουν κάνει τέτοιες κρατήσεις, θεωρεί ότι πρόκειται για μια θετική εμπειρία, την οποία θα συνιστούσε σε άλλους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι υπηρεσίες αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε μια πιο διευρυμένη προσφορά καταλυμάτων, στην εξασφάλιση καλύτερων τιμών (63%), σε καλύτερες παροχές (49%) και σε καλύτερες τοποθεσίες (43%).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr