10 εκατ. νέοι χρήστες κινητού τον μήνα τον τελευταίο έναν χρόνο

    Από: Startup Team

Πιο απαραίτητο από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία έγινε τον τελευταίο έναν χρόνο το κινητό τηλέφωνο, με την πανδημία να παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της κατοχής κινητών. Είναι ενδιαφέρον ότι το τελευταίο έτος (Ιούλιος 2020 – Ιούλιος 2021) περισσότεροι από 117 εκατ. άνθρωποι χρησιμοποίησαν κινητό για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε μηνιαία βάση προστίθεντο παγκοσμίως 10 εκατ. νέοι χρήστες κινητού τηλεφώνου. Πλέον, σήμερα 5,27 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ήτοι το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού, που εκτιμάται σε 7,87 δισ., έχουν τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο.  Ο αριθμός των χρηστών κινητού αυξήθηκε κατά 2,3% μέσα σε έναν χρόνο.

“Αν και ο COVID-19 προκάλεσε τη χειρότερη συρρίκνωση της αγοράς smartphone στην ιστορία, ο συνολικός αριθμός χρηστών κινητών τηλεφώνων συνεχίζει να αυξάνεται. Μάλιστα, η τάση αυτή δεν δείχνει να ανακόπτεται σύντομα”, τονίζουν οι συντάκτες της έκθεσης “Digital 2021 Global Statshot Report”, που επεξεργάστηκαν οι “Hootsuite” και “We Are Social”.

Η Ευρώπη φαίνεται ότι κρατά τα παγκόσμια σκήπτρα στην κατοχή κινητού τηλεφώνου, αφού ποσοστό 86% του πληθυσμού της περιοχής χρησιμοποιεί σήμερα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα, μέχρι το 2025, το ποσοστό διείσδυσης των κινητών στην ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να αυξηθεί στο 87%.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr