2,5 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν υπηρεσίες digital banking έως τα τέλη του 2021

    Από: Startup Team

Όλο και περισσότερους πολίτες θα υποδέχονται την επόμενη πενταετία τα ψηφιακά τραπεζικά γκισέ, με τους χρήστες υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής να διπλασιάζονται -σχεδόν- έως το 2026. Μέχρι τα τέλη του 2021, αναμένεται ότι περισσότεροι από 2,5 δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο θα κάνουν χρήση υπηρεσιών digital banking.

Ο αριθμός αυτός θα βαίνει αυξανόμενος τα επόμενα πέντε χρόνια, για να φτάσει τα 4,2 δισεκατομμύρια χρήστες το 2026. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι, μέσα στην επόμενη πενταετία, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της γης (53%) θα συναλλάσσονται με τις τράπεζες τους ψηφιακά. Μόνο μεταξύ 2020 και 2024 εκτιμάται ότι η παγκόσμια βάση των χρηστών με πρόσβαση σε υπηρεσίες digital banking θα αυξηθεί κατά 50%.

Έρευνα της Juniper Research, στην οποία αποτυπώνονται οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις, εξετάζει και το βαθμό ψηφιακής ωριμότητας των τραπεζών, ανά τον κόσμο. Η σχετική μελέτη αναδεικνύει τις κορυφαίες ψηφιακές τράπεζες στον κόσμο για το 2021, με βάση τον Digital Transformation in Banking Readiness Index.

Από την αξιολόγηση της εταιρείας προκύπτει η κορυφαία ομάδα των τραπεζών, παγκοσμίως, σε επίπεδο ψηφιακού μετασχηματισμού. Την ομάδα αυτή απαρτίζουν: η Bank of America στην πρώτη θέση, η HSBC στη δεύτερη, η JPMorgan Chase στην τρίτη, ενώ ακολουθούν η BBVA και η Τράπεζα DBS.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr