34η σε 100 προορισμούς παγκοσμίως η Ελλάδα για τους digital nomads

    Από: Startup Team

19η θέση κατακτά η Ελλάδα στις προτιμήσεις των digital nomads στο κριτήριο ποιότητα ζωής.

Ορατή για τους digital nomads γίνεται σταδιακά η Ελλάδα, η οποία περιλαμβάνεται πλέον στον διεθνή χάρτη των προορισμών, που προτιμούν οι ψηφιακοί νομάδες. Για το 2021, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 34η θέση ανάμεσα σε 100 χώρες, σε όλο τον πλανήτη, που διεκδικούν μια θέση ανάμεσα στους πιο ελκυστικούς προορισμούς για ψηφιακούς νομάδες.

Από τις 100 χώρες, που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της 14ης έρευνας “HSBC Expat Explorer 2021”, οι 46 πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης τους στη λίστα με τους πιο ελκυστικούς προορισμούς, με την Ελλάδα να τερματίζει 34η. Μάλιστα, η Ελλάδα καταφέρνει να βρεθεί σε πιο υψηλές θέσεις της λίστας, όταν η κατάταξη γίνεται με κριτήρια, όπως η ποιότητα ζωής, οπότε κατατάσσεται 19η παγκοσμίως.

Η έρευνα της HSBC, που διενεργήθηκε σε δείγμα 20.000 στελέχη τα οποία ζουν και εργάζονται μακριά από την πατρίδα τους, δείχνει ότι 7 στα 10 στελέχη πιστεύουν ότι στην Ελλάδα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με τη χώρα τους. Η Ελλάδα πετυχαίνει, παράλληλα, καλές επιδόσεις όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας (57% σε σύγκριση με το 49% παγκοσμίως) και ως προς το περιβάλλον που προσφέρει (57% έναντι 41%).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr