$4,5 τρισ. θα επενδύσουν οι επιχειρήσεις στην τεχνολογία το 2022

    Από: Startup Team

Η Gartner προβλέπει ότι οι παγκόσμιες δαπάνες από πλευράς εταιρειών στο ΙΤ θα αυξηθούν κατά 9% το 2021.

Σε ψηφιακό fast forward έχει βάλει τις επιχειρήσεις ανά τον κόσμο η πανδημία, με τις τεχνολογικές επενδύσεις να βρίσκονται σταθερά ψηλά τις εταιρικές ατζέντες. Είναι ενδεικτικό ότι το 2022 οι επιχειρήσεις, ανά τον κόσμο, αναμένεται να διαθέσουν περισσότερα από $4,5 τρισ. για επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, ποσό αυξημένο κατά 5,5% σε σχέση με το τρέχον έτος.

Η πανδημία είναι πλέον βέβαιο ότι δεν “ψαλιδίζει”, αλλά αντίθετα διευρύνει την ψηφιακή ατζέντα των εταιρειών, παγκοσμίως, οι οποίες επιχειρούν μέσω των επενδύσεων στην τεχνολογία να αποκτήσουν το διαβατήριο επιβίωσης για την επόμενη ημέρα. Ως αποτέλεσμα και για το τρέχον έτος, οι δαπάνες των επιχειρήσεων για την τεχνολογία θα είναι και αυτές αυξημένες σε σχέση με πέρσι και θα φτάσουν τα $4,2 τρισ. (αύξηση 9,2% έναντι του 2020).

Σύμφωνα με νεότερο report της Gartner, οι δαπάνες για επιχειρηματικό λογισμικό αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2022, με ρυθμό της τάξης του 11,5%, με τις δαπάνες για business software να φτάνουν το επόμενο έτος τα $670 δισ. από περίπου $600 δισ. φέτος.

Στο μεταξύ, η αύξηση των επιχειρηματικών δαπανών για συσκευές φαίνεται ότι φτάνει φέτος στο αποκορύφωμά της, καθώς αναμένεται αύξηση της αξίας των πωλήσεων συσκευών για εταιρική χρήση κατά 15,1%. Καθώς, η εξ αποστάσεως εργασία, η τηλεϊατρική και η εξ αποστάσεως μάθηση συνεχίζονται σε πολλές περιπτώσεις, η Gartner αναμένει ότι και το 2022 ο κλάδος θα κινηθεί ανοδικά, αν και λιγότερο έντονα σε σχέση με τη φετινή επίδοση: οι εταιρικές δαπάνες για συσκευές θα αυξηθούν το 2022 κατά μόλις 2,3%.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr