7 στα 10 παιδιά αποκτούν ψηφιακές συσκευές πριν από την ηλικία των 9 ετών

    Από: Startup Team

Σχεδόν τα μισά παιδιά περνούν τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα χρησιμοποιώντας ψηφιακές συσκευές.

Την ψηφιακή συμπεριφορά των γονιών τους τείνουν να αντιγράφουν τα μικρά παιδιά. Ως αποτέλεσμα, ειδικά στην παρούσα συγκυρία με την έκρηξη της ψηφιοποίησης ελέω πανδημίας, γονείς και παιδιά βρίσκονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα με μια ψηφιακή συσκευή στο χέρι. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα 7 στα 10 παιδιά (το 68%) παίρνουν στα χέρια τους ψηφιακές συσκευές πριν από την ηλικία των εννέα ετών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας της Kaspersky δείχνουν ότι οι γονείς αντιλαμβάνονται τους κανόνες “ορθής ψηφιακής συμπεριφοράς” ως σχετικά ρευστούς, θέτοντας διαφορετικά όρια για τους ίδιους και διαφορετικά για τα παιδιά τους. Για παράδειγμα, σχεδόν οι μισοί (48%) γονείς παραδέχθηκαν ότι περνούν τρεις έως πέντε ώρες κάθε μέρα χρησιμοποιώντας ψηφιακές συσκευές, με την πλειονότητα (62%) να βρίσκει το χρονικό αυτό διάστημα φυσιολογικό.

Όσον αφορά τα παιδιά, σχεδόν τα μισά (48%) περνούν τον ίδιο χρόνο χρησιμοποιώντας συσκευές – τρεις έως πέντε ώρες την ημέρα. Ωστόσο, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες (53%) θα ήθελαν τα παιδιά τους να αφιερώνουν λιγότερο χρόνο στη χρήση ψηφιακών συσκευών, μειώνοντας την καθημερινή τους χρήση σε δύο ώρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ερωτηθέντες θεωρούν ότι υπάρχουν συμπεριφορές οι οποίες είναι αποδεκτές για τους ίδιους, αλλά όχι για τα παιδιά τους. Για παράδειγμα, το 37% των ενηλίκων πιστεύει ότι είναι φυσιολογικό να μοιράζονται φωτογραφίες μελών της οικογένειας στα κοινωνικά δίκτυα. Αντίθετα, λιγότερο από ένας στους τέσσερις (24%) γονείς πιστεύει ότι αυτό είναι αποδεκτό για τα παιδιά του.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr