8 στις 10 εταιρείες λειτούργησαν απρόσκοπτα στα lockdowns χάρη στο Cloud

    Από: Startup Team

9 στις 10 εταιρείες υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές ως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Cloud.

Κάτι παραπάνω από απαραίτητο για την επιβίωση των επιχειρήσεων στη διάρκεια της πανδημίας έγινε το cloud. Σχεδόν 8 στις 10 ελληνικές εταιρείες επισημαίνουν πως το Cloud διασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια των lockdowns.

Ειδικότερα, το 77% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα – ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου – σημειώνουν ότι οι cloud λύσεις και υπηρεσίες διασφάλισαν την απρόσκοπτη καθημερινή λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι τα 2/3 των εταιρειών στην Ελλάδα προτίθενται να προβούν σε νέες cloud επενδύσεις στο άμεσο μέλλον. Η ηλεκτρονική τιμολόγηση, το Cloud CRM και οι mobile εφαρμογές βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα των σχεδιαζόμενων επενδύσεων τους.

Την παραπάνω εικόνα περιγράφει έρευνα της SoftOne, με τη συμμετοχή 6.000 και πλέον επιχειρήσεων – πελατών της σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία. Σκοπός της έρευνας ήταν να αποτυπωθεί ο βαθμός ικανοποίησης των επιχειρήσεων από τη χρήση των Cloud λύσεων και οι προθέσεις αναφορικά με την προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 70% περίπου των ερωτηθέντων εμφανίζονται πλήρως ικανοποιημένοι από τη μετάβαση της μηχανογράφησης τους στο Cloud (έναντι on-premise λύσεων). Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις υποδεικνύουν την απομακρυσμένη πρόσβαση σε εταιρικές εφαρμογές και δεδομένα ως το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Cloud.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr