Απειλή εξίσου σοβαρή με την τρομοκρατία για τις εταιρείες το Ransomware

    Από: Startup Team

Το 2021 σταμάτησε τη λειτουργία αγωγών αερίου και κρατικών υπηρεσιών υγείας, προκαλώντας τεράστιες αρρυθμίες στη λειτουργία τους. Αποτέλεσε δε τον πρωταγωνιστή της χρονιάς στο τοπίο των ψηφιακών απειλών.

Ο λόγος για το ransomware, το κακόβουλο λογισμικό που αποκλείει την πρόσβαση στα εταιρικά συστήματα ή κρυπτογραφεί τα δεδομένα τους, με τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να απαιτούν λύτρα από τα θύματά τους. Μια ψηφιακή απειλή που πλέον οι επιχειρήσεις ανά τον κόσμο τη θεωρούν εξίσου επικίνδυνη με την τρομοκρατία.

Νέα έρευνα της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Venafi δείχνει ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των εταιρειών (60%) πιστεύουν ότι η αντιμετώπιση απειλών ransomware πρέπει να έχει την ίδια προτεραιότητα που έχει η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Η έρευνα στηρίχθηκε στις απόψεις 1.500 υπευθύνων λήψης αποφάσεων για την ασφάλεια πληροφορικής ανά τον κόσμο και είναι αποκαλυπτική για τις απόψεις των επιχειρήσεων περί ransomware.

«Το γεγονός ότι οι περισσότεροι επαγγελματίες ασφάλειας Πληροφορικής θεωρούν την τρομοκρατία και το ransomware ως συγκρίσιμες απειλές μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε: αυτές οι επιθέσεις είναι εξουθενωτικές», αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των υπεύθυνων ασφαλείας ΙΤ σε επιχειρήσεις με περισσότερους από 500 υπαλλήλους απαντούν ότι αντιμετώπισαν μια επίθεση με ransomware τους τελευταίους 12 μήνες. Το ποσοστό αυτό ανήλθε στο 80% για τα στελέχη σε εταιρείες με 3.000-4.999 υπαλλήλους.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr