Αυξάνονται οι πωλήσεις στην ελληνική αγορά smartphones

    Από: Startup Team

Η Xiaomi απέσπασε το 2ο τρίμηνο μερίδιο 51% της ελληνικής αγοράς, με τη Samsung στο 22% και τις TCL, Apple και realme να έπονται.

Αυξανόμενες, εν μέσω πανδημικής κρίσης, βαίνουν οι πωλήσεις smartphones στην ελληνική αγορά, με τα “έξυπνα” κινητά να εξελίσσονται σε – ακόμη πιο – αναπόσπαστο εργαλείο της καθημερινότητας πολιτών και επιχειρήσεων. Οι πωλήσεις smartphones στην Ελλάδα κινούνται ανοδικά με την αύξηση σε επίπεδο όγκων να είναι μικρότερη από αυτήν που καταγράφεται σε επίπεδο αξίας της αγοράς.

Η κινητικότητα της εγχώριας αγοράς αποτυπώνεται και στα μερίδια των κατασκευαστών. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Canalys, η κινεζική Xiaomi απέσπασε τη μερίδα του λέοντος της ελληνικής αγοράς smartphones με ένα εντυπωσιακό μερίδιο 51% και τις πωλήσεις της να καταγράφουν υψηλές πτήσεις, αυξανόμενες κατά 113% σε ετήσια βάση.

Τη δεύτερη θέση μεταξύ των κατασκευαστών με τις καλύτερες επιδόσεις στην ελληνική αγορά, το εξεταζόμενο διάστημα του 2021, κατέλαβε η Samsung με μερίδιο αγοράς 22% και αύξηση πωλήσεων 11% μέσα σε έναν χρόνο.

Στην ίδια λίστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys, που δημοσιοποίησε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους η Xiaomi, ακολουθεί η TCL, με μερίδιο της αγοράς 11%. Η τελευταία έκανε ρεκόρ ανόδου σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, με τις πωλήσεις να διευρύνονται σε ποσοστό 1.430%.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr