“ΔΕΣΜΟΣ για τους Νέους – 2021”

    Από: Startup Team

Ο 3ος κύκλος του πανελλαδικού προγράμματος “ΔΕΣΜΟΣ για τους Νέους – 2021” υποστήριξε το άνοιγμα 14 νέων θέσεων απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς της χώρας, με στόχο να προσφέρει πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία σε άνεργους νέους έως 30 ετών. Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός η ενίσχυση της δυναμικής των νέων, μέσα από την απόκτηση πολύτιμης επαγγελματικής εμπειρίας και αφετέρου, η ενδυνάμωση και διεύρυνση του έργου των οργανισμών με τις δεξιότητες των νέων που προστίθενται στο δυναμικό τους και μεγιστοποιούν τον θετικό κοινωνικό τους αντίκτυπο.

Από την 1η Φεβρουαρίου,  14 νέοι  που επιλέχθηκαν μέσα από σχετική διαδικασία έχουν αναλάβει καθήκοντα σε έμμισθες θέσεις της επιλογής τους, άμεσα συνυφασμένες με το αντικείμενο ειδίκευσης τους, καλύπτοντας έτσι ένα εύρος υπηρεσιών σε πληθώρα ανθρωπιστικών κλάδων.
Οι νέοι και οι φορείς στους οποίους έχουν ξεκινήσει να απασχολούνται είναι οι εξής:

 1. Άγγιγμα Ζωής – Νικόλας Τσουνάκης (E-project Manager)
 2. Άγιος Εφραίμ – Αναστασία Ζαγάρη (Νοσηλεύτρια)
 3. Ένωση Κυριών Δράμας – Βασιλική Καροπούλου (Κοινωνική Λειτουργός)
 4. Κέντρο Φ –  Παναγιώτα Πλατανίτη (Ψυχολόγος)
 5. ΜΚΟ Διογένης – Βιβιαλένα Μαρτίνη (Digital Marketing Assistant).
 6. Νοσηλεία – Ορέστης Σιάκης (Φυσικοθεραπευτής)
 7. Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό ΡεθύμνουΑδαμαντία Τσίχλη (Υπεύθυνη πολυχώρου)
 8. Emfasis Foundation – Γιώργος Χρυσανθίδης (Streetworker – Μουσικοθεραπευτής)
 9. Genderhood – Λαμπρινή Γεωργίου (Υπεύθυνη Έμφυλης Ισότητας και Ενσωμάτωσης)
 10. Generation 2.0 RED – Αντιγόνη Ανωμερίτη (Βοηθός στο τμήμα Νομικής Συμβουλευτικής)
 11. Rise Club – Γιαπράκα Αφροδίτη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Κοινότητας)
 12. SolidarityNow – Μαρία Παπούλια (CFF Facilitator)
 13. Women Do Business – Έρρικα Λυμπούση (Executive Virtual Assistant)
 14. Youthnest – Κατερίνα Αντωνιάδη ( Project Manager)

Το πρόγραμμα ‘ΔΕΣΜΟΣ για τους Νέους’, που φέτος πραγματοποιείται χάρη στην υποστήριξη των:  bioMérieux, Raycap, The Andreas Mentzelopoulos Foundation, The Hellenic Initiative Australia, VISA Ελλάδος, ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas, Εταιρεία Λαμπαδάριος & Συνεργάτες, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΚΑΛΛΙΣΤΗ, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ΤΙΤΑΝ Τσιμέντων Α.Ε., καθώς και μιας σημαντικής ανώνυμης δωρεάς ιδιώτη, είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα προγράμματα του ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ, που λειτουργεί -μεταξύ άλλων, υπό το πλαίσιο δράσεων του οργανισμού για την “Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος”.

Από την έναρξη του προγράμματος το 2015, ο ΔΕΣΜΟΣ κατάφερε να δημιουργήσει 40 διαφορετικές θέσεις εργασίας, καλύπτοντας όχι μόνο ένα μεγάλο γεωγραφικό εύρος, αλλά και μια ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, ειδικοτήτων και τομέων δράσης. Πάνω από 80.000 άτομα σε περισσότερες από 20 γεωγραφικές περιοχές της χώρας έλαβαν σημαντική υποστήριξη αποκλειστικά από τους νέους ανθρώπους που εργάστηκαν μέσω των προηγούμενων κύκλων του “Δεσμός για τους Νέους”, αναδεικνύοντας τη σημαντικότητα των χρηματοδοτούμενων θέσεων, γεγονός που επισφραγίζεται και από τη συνέχιση απασχόλησης του 86%  των συμμετεχόντων από τους οργανισμούς και μετά το πέρας του κύκλου συμμετοχής τους.

Με τις 14 νέες θέσεις που δημιουργήθηκαν φέτος ο ΔΕΣΜΟΣ επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση του δυναμικού των συνεργαζόμενων φορέων και του ανθρωπιστικού τους αντίκτυπου.

Μάθετε περισσότερα για τους επιτυχόντες του προγράμματος και τις θέσεις που εξυπηρετούν εδώ.