Εκφράσου καλύτερα – 5 τρόποι πέρα από τα απλά μηνύματα για να αναβαθμίσεις τον τρόπο που επικοινωνείς

    Από: Startup Team

Για πάνω από δύο δεκαετίες τα μηνύματα ορίζουν τον τρόπο που επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον. Ωστόσο, πολύ συχνά οι λέξεις δεν μοιάζουν αρκετές για να εκφράσουμε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας. Εκεί είναι που μας βοηθούν τα πολυμέσα και μας προσφέρουν υπέροχα εργαλεία για να κάνουν πιο πλήρη και πιο διασκεδαστική την επικοινωνία με τους άλλους.

 

Άλλαξε την πραγματικότητα

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι μια δημοφιλής λειτουργία που πολύς κόσμος μάλλον χρησιμοποιείς υπερβολικά, αλλά παραμένει ένας υπέροχος τρόπος να προσθέσεις λίγη μαγεία στις φωτογραφίες και τα βίντεό σου. Μπορείς να μεταφέρεις τον εαυτό σου κάτω από το νερό ή να αλλάξεις το πρόσωπό σου με αυτό ενός γλυκού ζώου ή ενός τρομακτικού τέρατος ή να αλλάξεις εντελώς τον κόσμο σου. Είναι ένας φανταστικός τρόπος για να κάνεις σαφή σε όλους την αγάπη σου για τις ταινίες τρόμου ή τις γάτες. Και όλα τα παραπάνω είναι πιθανά χάρη στο συνδυασμό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου και τη δημιουργικότητα των φίλτρων επαυξημένης πραγματικότητας. Στο Viber, κάποιοι από τους Φακούς έχουν δημιουργηθεί από οργανισμούς όπως η FC Barcelona, το WWF και ο ΠΟΥ, δίνοντάς σου μια εύκολη οδό για να τους υποστηρίξεις.

Για να ενεργοποιήσεις τους Φακούς Viber, άνοιξε την κάμερα της εφαρμογής σε μια συνομιλία και διάλεξε ένα φίλτρο, πατώντας στο εικονίδιο του Snap (το φαντασματάκι). Τράβα μια φωτογραφία ή ένα βίντεο και στείλε τη.

 

Φτιάξε ένα GIF

Όπως μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, έτσι ένα GIF πιθανότατα ισοδυναμεί με χίλιες εικόνες. Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή που χρειάζονται μια λεζάντα και μια αιώνια επανάληψη, γιατί πολύ απλά είναι μοναδικές.

Όταν τραβάς ένα βίντεο τη φίλη σου να κάνει ρόδα, ή το σκύλο σου να τρέχει με χαρά προς εσένα, μπορείς εύκολα να τα μετατρέψεις σε GIFs. Πρόσθεσε και μια λεζάντα για να πολλαπλασιάσεις τον ενθουσιασμό και αποφάσισε αν θες το GIF σου να επαναλαμβάνεται, να παίζει αντίστροφα ή σε άλλη ταχύτητα. Ποιος ξέρει, μπορεί να γίνει το επόμενο, παγκόσμιο meme -αλλά σίγουρα πρώτα θα κάνει τους φίλους σου να γελάσουν.

Πάτα στο εικονίδιο της κάμερας στη λίστα των συνομιλιών σου, ή απλά διάλεξε τη συνομιλία που θες να στείλεις GIF, πάτα την κάμερα, διάλεξε GIF και δημιούργησέ το. Πριν το στείλεις, θα μπορείς να βάλεις εφέ όπως διπλά ταχύτητα, αργή κίνηση και άλλα. Τα GIFs μπορεί επίσης να είναι και σέλφι.

 

Αυτο-κόλλα το

Τα αυτοκόλλητα είναι πιο βολικά όταν θες να πεις κάτι χωρίς να το πληκτρολογήσεις ή να μιλήσεις γι’ αυτό. Ωστόσο, πρέπει ακόμη να ψάξεις, μέχρι να βρεις το κατάλληλο. Αυτό μπορεί να γίνει μια κουραστική διαδικασία που τελικά αναιρεί και το λόγο για τον οποίον ήθελες να τα χρησιμοποιήσεις αρχικά.

Ένας απλός τρόπος για να αποφύγεις αυτή τη διαδικασία είναι να φτιάξεις τα δικά σου. Στο Viber είναι πανεύκολο και το μόνο που θέλει είναι λίγη φαντασία και δημιουργικότητα. Μπορείς να μετατρέψεις τους φίλους σου σε αυτοκόλλητα, χρησιμοποιώντας τις πιο κλασικές τους ατάκες, ή να κάνεις το κατοικίδιό σου μια διασημότητα αυτοκόλλητη, διαδίδοντας τη γλυκύτητά του παντού.

Απλά πάτα το εικονίδιο των αυτοκόλλητων σε οποιαδήποτε συνομιλία, πάτα το + και διάλεξε τη δημιουργία αυτοκόλλητων. Είναι πανεύκολο: Διάλεξε τις φωτογραφίες σου, καθάρισε αυτόματα το φόντο, στόλισέ τις και είσαι έτοιμος! Απόλαυσε τα καινούργια σου αυτοκόλλητα. Μπορείς να αποφασίσεις αν θα τα δημοσιεύσεις ώστε να μπορούν να τα απολαύσουν όλοι, ή αν θα τα κρατήσεις μόνο για πάρτη σου.

 

Βάλε πινελιές

Το να κάνεις απλά χαζομάρες είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες online, ειδικά όταν τις κάνεις παρέα με τους αγαπημένους σου. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πάρεις μια σέλφι και να τη ζωγραφίσεις. Μπορείς να προσθέσεις φρύδια, ένα κάλυμμα στο μάτι ή το μουστάκι που δεν είχες ποτέ.

Άνοιξε οποιαδήποτε συνομιλία, διάλεξε μια φωτογραφία, πάτα το εικονίδιο με το μολύβι και πρόσθεσε αυτοκόλλητα, κείμενα, ή απλά ζωγράφισε πάνω στη φωτογραφία σου. Αυτό μπορείς να το κάνεις και τραβώντας μια καινούργια φωτογραφία, επεξεργαζόμενός την πριν την στείλεις.

 

Άλλαξε σκηνικά

Οι καλύτεροί σου φίλοι και οι συγγενείς αξίζουν κάτι παραπάνω από το κλασικό φόντο, όταν μιλάτε. Μπορείς να διαλέξεις διαφορετικά φόντα για τις συνομιλίες σου, που να ταιριάζουν καλύτερο στον τρόπο με τον οποίον επικοινωνείς.

Μια επιλογή είναι να προσθέσεις απλά την αγαπημένη σας φωτογραφία που είστε όλοι μαζί, ώστε να τη βλέπετε κάθε φορά που συνομιλείτε. Μια άλλη επιλογή είναι να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο, όπως μια ζωγραφιά ή ένα κολάζ με αγαπημένες εικόνες. Στο Viber, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τη συλλογή από φωτογραφίες φόντου.

Διάλεξε απλά μια ομαδική συνομιλία (ή και μια προσωπική), πήγαινε στις πληροφορίες της και πάτα «φόντο». Μετά διάλεξε ένα φόντο από τα υπάρχοντα ή κάποιο από αυτά που δημιούργησες εσύ.

Πώς να προσθέσεις φακό:

 

Πώς να φτιάξεις GIF:

 

Περισσότερα για τους φακούς: