Επιδεινώθηκε ελαφρά το κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής

    Από: Startup Team

Μικρή υποχώρηση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού τον Σεπτέμβριο.

Μικρή υποχώρηση παρουσίασε ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2021. Η υποχώρηση καταγράφεται τόσο σε σχέση με τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, όσο και σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Ευθυγραμμίζεται δε με το γενικότερο επιχειρηματικό κλίμα στην ελληνική οικονομία, το οποίο, μετά από μια συνεχή πορεία ανόδου, παρουσίασε τον Σεπτέμβριο μικρή διόρθωση.

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο στις 72,4 μονάδες (από 86,5 μονάδες τον Ιούλιο). Κινήθηκε δε σε αρκετά χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν βρισκόταν στις 101,2 μονάδες.

Σύμφωνα με την έκθεση οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ για τον μήνα Σεπτέμβριο, οι θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων σε Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού εξασθένησαν αισθητά και στράφηκαν σε αρνητικές: -13 μονάδες (από +23 μονάδες τον Ιούλιο).

Αντίστοιχα στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση στον κλάδο, οι ήπια θετικές εκτιμήσεις του Ιουνίου υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο κατά 33 μονάδες και διαμορφώθηκαν στις -25. Αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης εξασθένησαν και ισοσκελίστηκαν (από +23 μονάδες).

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr