Έρχεται το StartupNow Forum 5-6 Οκτωβρίου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

    Από: Startup Team

Την Τρίτη 05 και Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 2021 στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί υβριδικά, για 3η χρονιά το StartupNow Forum, ένα πολυσυνέδριο επιχειρηματικότητας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

Το StartupNow Forum διοργανώνεται από την Mantis Business Innovation, με στρατηγικό συνεργάτη τον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Δήμου Ελευσίνας. Το συνέδριο υποστηρίζεται από το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece” και το EIT Raw Materials.

Στόχος του συνεδρίου είναι να δικτυώσει όλους τους σημαντικούς φορείς του ελληνικού οικοσυστήματος καθώς και να αναδείξει τις τελευταίες τάσεις της αγοράς και τις νέες τεχνολογίες. Νεοφυείς επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, επενδυτές,  οργανισμοί, η επιστημονική κοινότητα καθώς και κυβερνητικοί εκπρόσωποι θα συναντηθούν στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας αλλά και διαδικτυακά προκειμένου να κλείσουν  στοχευμένες B2B και B2G επιχειρηματικές συμφωνίες μέσω της πλατφόρμας StartupNow Gate.  Κατά τη διάρκεια του Forum οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, panels και workshops πάνω σε καινοτόμες θεματικές ενότητες από διακεκριμένους φορείς καθώς και να συμμετάσχουν σε workshops.

Παράλληλες δράσεις όπως το GreenTech Symposiumby ESU NTUA και το Elevate Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και της Γενικής Γραμματείας

Έρευνας και Καινοτομίας θα παρουσιαστούν αναλυτικά κατά τη διάρκεια του συνεδρίου.

Το GreenTech Symposium αποτελεί ένα επιστημονικό συνέδριο που διασυνδέει την ακαδημαϊκή κοινότητα με την επιχειρηματικότητα, παρουσιάζοντας νέα καινοτόμα προϊόντα Ελλήνων ερευνητών και ελληνικών startups στους τομείς της Ενέργειας, του Περιβάλλοντος, της Διαχείρισης Απορριμμάτων, των Έξυπνων Πόλεων, των Νέων Προηγμένων Υλικών, των Χημικών Προϊόντων και των Συστημάτων Ευφυούς Ελέγχου.

Κατά τη διάρκεια του Forum οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης Elevate Greeceπου αφορά στη δημιουργία του μητρώου των νεοφυών επιχειρήσεων και στοχεύει στην καταγραφή, ενίσχυση και εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας. Ειδικότερα θα παρουσιαστούν  τα οφέλη από την ένταξη των επιχειρήσεων στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων, οι τρόποι μείωσης της φορολογίας κατά 50% για ιδιώτες επενδυτές που θα επενδύσουν σε startup επιχειρήσεις καθώς και οι τρόποι αξιοποίησης των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τις startups.

Περισσότερες πληροφορίες: www.startupnowforum.gr