Έξι ελληνικές fintech επιχειρήσεις που αλλάζουν το τοπίο των ψηφιακών πληρωμών

    Από: Startup Team

Θέλεις να κερδίζεις εκπτώσεις και δώρα κάθε φορά που ανεβάζεις μια φωτογραφία με τα αγαπημένα σου προϊόντα τα οποία μόλις ψώνισες; Μήπως νιώθεις πελαγωμένος όταν πρέπει να παρακολουθήσεις την πορεία σύνθετων παραγγελιών σε B2B επίπεδο; Έχεις την ανάγκη για καλύτερα market insights για να αυξήσεις τις πωλήσεις του e-shop σου; Για να πάμε στα πιο απλά, θες προϊόντα από τοπικά καταστήματα να φτάνουν στην πόρτα σου με ασφάλεια και ταχύτητα; Ψάχνεις τις καλύτερες τιμές για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, διότι μετά το lockdown έχεις ανάγκη μια εκδρομή;

Οι ανάγκες είναι καθημερινά είναι πολλές και διαφορετικές. Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν υπηρεσίες που μπορούν να τις καλύψουν. Και για όλα τα παραπάνω έχουν ήδη αναπτυχθεί οι κατάλληλες εφαρμογές χάρη στη στήριξη του Visa Innovation Program.  Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της VISA και της Crowdpolicy, μια συνεργατική πλατφόρμα στην οποία επιλεγμένα fintechs και οι συνεργάτες της Visa δουλεύουν μαζί για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω συγκεκριμένων προτάσεων. Στόχος της πλατφόρμας είναι αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: τις ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών, τα έσοδα από τον τουρισμό, τις μετακινήσεις καθώς και συναλλαγές προς καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς δημόσιο (C2G), επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

Ας γνωρίσουμε τις 6 fintech επιχειρήσεις οι οποίες έλαβαν μέρος στον πρώτο κύκλο του VisaInnovationProgram:

Bubblz

To bubbllz είναι ένας έξυπνος τρόπος επιβράβευσης για τις φωτογραφίες που ανεβάζει κανείς στα social media. Όταν οι χρήστες δημοσιεύουν κάτι που έχουν αγοράσει επιβραβεύονται ακόμη και σε πραγματικό χρόνο από την εταιρεία. Την ώρα που οι πελάτες επιβραβεύονται, οι εταιρείες διαφημίζονται από τους ίδιους. Η Bubblz προσφέρει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας η εταιρεία/ εμπορικό σήμα /εμπορικό κέντρο κ.λπ. γνωρίζει ποιος είναι στο κατάστημα, επικοινωνεί με τους πελάτες, δίνει προσφορές και άλλα.

Do it for me

Το Doitforme.eu είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες παροχείς υπηρεσιών. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν, να προσλάβουν και να αξιολογήσουν επαγγελματίες που βρίσκονται κοντά.

Ferryhopper

Το Ferryhopper είναι μια καινούργια πλατφόρμα online κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μέσω του Ferryhopper, μπορεί κάποιος να προγραμματίσει ένα ταξίδι με πλοίο, να κλείσει το εισιτήριό του γρήγορα, να συγκρίνει τις τιμές αμέσως, να εξασφαλίσει το φθηνότερο ναύλο και να ξεκινήσει το ταξίδι του. Το Ferryhopper είναι η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει στον χρήστη έμμεσες συνδέσεις και κάνει τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στην Ελλάδα εύκολα και απλά.

Linked Business

Η Linked Business είναι ένας κορυφαίος πάροχος πρωτοποριακών λύσεων μάρκετινγκ που συνδυάζουν ανοιχτά με επιχειρηματικά δεδομένα. AI & Big Data χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν σύνθετα δεδομένα σε ευφυείς επιχειρηματικές λύσεις που βοηθούν τμήματα πωλήσεων να ανακαλύψουν νέους πελάτες σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς.

Orderstate

Το Orderstate είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση των αποστολών για σύνθετες παραγγελίες B2B και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Stoferno

Το Stoferno.gr είναι μια πλατφόρμα παράδοσης On Demand που επιτρέπει στους χρήστες να παραγγέλνουν προϊόντα κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα.

Κατά τον 1ο κύκλο του Visa Innovation Program, ο οποίος διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 ώρες mentoring των εταιριών με στελέχη των τραπεζών, της Visa και της Crowdpolicy, Design sprints για προσδιορισμό των εφαρμογών (PoCs), 4 σχετικά events με πάνω από 250 συμμετέχοντες ενώ έχει ξεκινήσει η υλοποίηση 4 πιλοτικών εφαρμογών – συνεργασιών με τις τράπεζες και τη Visa.

Όσο για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος, έχει ήδη διοργανωθεί ένα Selection Day που πραγματοποιήθηκε online στις 10 Απριλίου με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από το startup και fintech οικοσύστημα, καθώς και με στελέχη από Τράπεζες, την Visa Ελλάδας, Βουλγαρίας και Τουρκίας και τα Venture Capitals Unifund και  Metavallon. Οι fintechs και οι νεοσύστατες εταιρίες που επιλέχθηκαν για τον 2ο κύκλο του Προγράμματος έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων,  mentors , coaches και του δικτύου της Visa, ενώ θα λάβουν υποστήριξη σε διάφορους τομείς σχετικά με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους και άλλους σχετικούς τομείς.