φον ντερ Λάιεν: Έως το 2030, το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ θα γίνεται στην Ευρώπη

    Από: Startup Team

Ένα ξεκάθαρο μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Θέλοντας να καταστήσει σαφές ότι η Ε.Ε. διεκδικεί σθεναρά την τεχνολογική της απεξάρτηση, η επικεφαλής της Επιτροπής τόνισε: “Έως το 2030, το 20% της παγκόσμιας παραγωγής μικροτσίπ θα πρέπει να πραγματοποιείται στην Ευρώπη”.

Η κυρία φον ντερ Λάιεν, αναφερόμενη στο ζέον θέμα των ημιαγωγών, υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων στην ανάπτυξη, την παραγωγή και τη χρήση αυτής της βασικής τεχνολογίας. “Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Θα προτείνουμε τον ευρωπαϊκό νόμο για τα μικροκυκλώματα στις αρχές Φεβρουαρίου”, σημείωσε στην ομιλία της μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το στοίχημα που έχει θέσει η Ένωση είναι η επί ευρωπαϊκού εδάφους παραγωγή ημιαγωγών (μικροτσίπ) – των πανταχού παρόντων αυτών εξαρτημάτων στις ηλεκτρονικές συσκευές, στα αυτοκίνητα, στις τεχνολογικές υποδομές. Εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα στην Ευρώπη σήμερα, αλλά έρχονται από την Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα.

Η Ευρώπη, δια στόματος της αρμόδιας Επιτρόπου για τον Ανταγωνισμό, κυρίας Μαργκρέτε Βεστάγκερ, έχει γνωστοποιήσει την απόφαση της να χαλαρώσει το ισχύον καθεστώς περί κρατικών ενισχύσεων με στόχο την ενίσχυση της ευρωπαϊκής παραγωγής μικροτσίπ. Πρακτικά, η Ευρώπη επιδιώκει μέσω των κρατικών ενισχύσεων να στηρίξει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, ώστε να ενδυναμώσει την ευρωπαϊκή παραγωγή ημιαγωγών.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr