«Gamification: Ένα καινοτόμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις» | Νέο επεισόδιο (Νο 152) της εκπομπής Marketing in Practice παραγωγής του SBC

    Από: Startup Team

Το Gamefication είναι η εφαρμογή μηχανισμών παιχνιδιού σε περιβάλλοντα μη παιχνιδιών. Είναι μια πρακτική που χρησιμοποιεί όλες τις αισθήσεις του χρήστη για να αυξήσει την εμπλοκή του (engagement) ώστε να ενισχυθεί η εμπειρία του και στο τέλος να επιβραβευθεί. Τέτοιες τεχνικές σε πρώιμα στάδια έχουν χρησιμοποιηθεί στο μάρκετινγκ (όπως πχ η συλλογή αυτοκόλλητων κουπονιών στο Σούπερ Μάρκετ και η εξαργύρωσή τους όταν συμπληρωθεί η αντίστοιχη κάρτα) και εξελίσσονται συνεχώς αποτελώντας ένα έξυπνο εργαλείο προώθησης.

Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένο στο studio του Attica TV/SBC TV Channel τον σεναριογράφο, σκηνοθέτη, & storyteller Δημήτρη Σαββαΐδη, συζητούν για το Gamefication, το νέο εργαλείο που θα πρωτοστατήσει μελλοντικά στις δράσεις μάρκετινγκ κάθε επιχείρησης.

Απαντήθηκαν ερωτήματα όπως: – Τι είναι το gamification; – Ποια είναι τα είδη του gamification; – Ποια τα οφέλη του; – Για ποιους λόγους σήμερα είναι απαραίτητο σε κάθε δράση μάρκετινγκ να στοχεύουμε στο engagement του χρήστη (εμπλοκή του); – Πως λειτουργεί η επιβράβευση σε αυτήν την διαδικασία; – Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το gamification σε μια στρατηγική μάρκετινγκ; – Σε ποιους κλάδους μπορεί να χρησιμοποιηθεί; – Παραδείγματα gamification – Το Gamification έχει δεχθεί κριτική; – Για ποιες επιχειρήσεις προτείνεται; Σε μια ΜΜΕ; – Ποιο το μέλλον του Gamification; και πολλά άλλα!

Παράλληλα ο επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης κέντρου ξένων γλωσσών Θοδωρής Μελετιάδης, μας παρουσιάζει το Gamification στην εκπαίδευση! Τέλος, o σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας παρουσιάζει τα 5 βήματα για το Gamification.

Ενημέρωση: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2 κατά τη διάρκεια του γυρίσματος. Οι συντελεστές, οι καλεσμένοι και ο παρουσιαστής υποβάλλονται σε rapid test αντιγόνου για COVID-19.

Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του μοναδικού οικονομικού – επιχειρηματικού καναλιού της χώρας SBC TV/Attica TV που μετρά πάνω από 150 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014, ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 7 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χορηγούς επικοινωνίας τα: epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr.

Η εκπομπή, παραγωγής του οικονομικού SBC, μεταδίδεται στην τηλεόραση από το Attica TV μέσω Digea και LiveStreaming κάθε Πέμπτη 20.30 και σε επανάληψη κάθε Σάββατο 10.00. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) κάθε Παρασκευή στις 19.30 & 23.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 18:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Δευτέρα & Παρασκευή στις 18.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 19.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 19.00 και κάθε Δευτέρα στις 13.30, SMILE Plus (Καρδίτσα, Λάρισα, Μαγνησία και Τρίκαλα) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21.00, Vergina TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 18.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Παρασκευή στις 19.15, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα)κάθε Τρίτη στις 13:30 και Κυριακή στις 13:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα).

Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 152 «Gamification: Ένα καινοτόμο εργαλείο για τις επιχειρήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: marketingconsultant.gr/gamification-ena-kainotomo-ergaleio-gia-tis-epicheiriseis/