Γιατί η Cameron Diaz αποφάσισε να επενδύσει στο βιολογικό κρασί;

    Από: Startup Team

Σε νέα επαγγελματικά μονοπάτια αποφάσισε να περιηγηθεί η Cameron Diaz. Η επιτυχημένη ηθοποιός του Hollywood ανακοίνωσε το «μπάσιμό» της στον χώρο της οινοποιίας και συγκεκριμένα να γίνει οινοπαραγωγός βιολογικών κρασιών. Μαζί με την φίλη της και επιχειρηματία Katherine Power δημιούργησαν την ετικέτα «Avaline», η οποία προς το παρόν έχει βγάλει δύο ειδών κρασιών: Ένα λευκό και ένα ροζέ.

Ακολουθώντας τα βήματα του Snoop Dog (ανακοίνωσε την δική του ετικέτα λίγους μήνες νωρίτερα), η Cameron Diaz πήρε την απόφαση να επενδύσει σ’ έναν χώρο που γοητεύει τους εραστές της καλής ζωής. Και παρότι αποτελεί έναν χώρο που σταδιακά αρκετοί επενδύουν, τα δικά της κίνητρα είναι μοναδικά.

Μαζί με την φίλη και επιχειρηματία, Katherine Power, ελπίζει να φέρει ένα νέο αέρα διαφάνειας για το αμερικανικό κρασί. Πρόκειται για ένα βιολογικό κρασί που αποτελεί την συνέχεια της Cameron στην στροφή που έχει κάνει στον υγιεινό τρόπο ζωής και συγκεκριμένα από το 2013 όπου κυκλοφόρησε το best seller «The Body Book». Μέσα στις σελίδες καταγράφει την σύνδεση μεταξύ της διατροφής και της ευεξίας, η οποία επιβεβαιώνεται από πληθώρα επιστημονικών μελετών και αποθεώθηκε από  τους New York Times.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

If you’re wondering how @avaline came about, here’s our story! 💕 @katherinepower #avaline

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cameron Diaz (@camerondiaz) στις

Ωστόσο παρότι έδινε μεγάλη προσοχή στα τρόφιμα που κατανάλωνε, δεν έδειχνε την ίδια προσοχή και στο αλκοόλ. Όλα αυτά άλλαξαν μετά από ένα ραντεβού μ’ έναν φίλο -και ενδεχομένως επιχειρηματικό συνεργάτη- πριν σχεδόν τρία χρόνια. «Μου άρεσε το κρασί εδώ και πολλά χρόνια και ποτέ δεν σκέφτηκα την ποιότητά του», αναφέρει στο Forbes η Diaz. «Σκεφτόμουν πως ήταν η πιο υπεύθυνη επιλογή σχετικά με το αλκοόλ, επειδή φτιάχνεται από σταφύλια που έχουν υποστεί ζύμωση. Αλλά δεν είχα ιδέα για την διαδικασία. Μία από τις πρώτες συνομιλίες που είχα με την Katherine ήταν σχετικά με την παραγωγή ενός καθαρότερου κρασιού».

Έτσι, τον Απρίλιο του 2018 οι δύο γυναίκες ξεκίνησαν ένα ταξίδι ανακάλυψης, μαθαίνοντας οτιδήποτε χρειάζεται σχετικά με την παραγωγή έως την διανομή. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι η συντριπτική πλειονότητα των κρασιών κατασκευάστηκε χωρίς οργανικά σταφύλια και θα μπορούσε νόμιμα να νοθευτεί με δεκάδες χημικά και αρωματικά συστατικά.

«Αυτό ήταν που τράβηξε την προσοχή μας. Υπάρχουν τόσα πολλά πρόσθετα συστατικά στο κρασί λόγω κακών καλλιεργητικών πρακτικών. Η ανακάλυψη αυτή ήταν ενοχλητική». Αυτό τις οδήγησε να ξεκινήσουν προληπτικά να ζητούν καθαρά και βιολογικά κρασιά από τους λιανοπωλητές, μέχρι που πήραν την απόφαση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αφού συμφώνησαν για το στυλ του κρασιού που ήθελαν να εμφαλιώσουν, άρχισαν να το προμηθεύουν. Αυτό το ταξίδι τις οδήγησε σε αμπελώνες στην Γαλλία και την Ισπανία, όπου οι ακριβείς προδιαγραφές θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν άριστα.

Ωστόσο πέρα από ένα καλό κρασί, χρειαζόμαστε ένα που να έχει νόστιμη γεύση. Οι δύο γυναίκες το πέτυχαν κι αυτό. Το λευκό είναι τραγανό και δροσιστικό και ταιριάζει τέλεια με θαλασσινά το καλοκαίρι. Το ροζέ έχει νότες φράουλας και πεπονιού και προέρχεται από την Προβηγκία.

Τα κρασιά είναι βιολογικά, vegan, χωρίς συντηρητικά και θα κοστίζουν 24 δολάρια το μπουκάλι.