Η Auvril θέλει να προσφέρει την ευκαιρία για ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση

    Από: Startup Team

Πείτε μας λίγα λόγια για την υπηρεσία σας (τι είναι, τι προσφέρει)

Η Auvril είναι μία εταιρία που έχει ως όραμα να προσφέρει σε κάθε άνθρωπο την ευκαιρία για ποιοτική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Η βασική ιδέα βρίσκεται πίσω από την οπτική ότι κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός. Έτσι ακριβώς θα έπρεπε να είναι η διαδικασία μάθησής του. Ο στόχος μας είναι να μετατρέπουμε τα διάφορα μέσα που αξιοποιεί κάθε άνθρωπος στην καθημερινότητά του για την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του, σε χρήσιμα εργαλεία εκπαίδευσης.

Η αρχή σε αυτό έγινε με τα audiobooks. Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι, αν ήθελα να εξελιχθώ, έπρεπε να αρχίσω να διαβάζω περισσότερα βιβλία. Κάτι τέτοιο μου φαινόταν ακατόρθωτο, μιας και ποτέ δεν έβρισκα τον απαραίτητο χρόνο να καθίσω στο σπίτι, να πάρω ένα βιβλίο στα χέρια μου και να το ανοίξω για να το διαβάσω. Εκεί, έμαθα για την εναλλακτική επιλογή να το ακούω.

Μου φάνηκε πολύ χρήσιμο κι έτσι είπα να το δοκιμάσω. Ξαφνικά, από εκεί που δε διάβαζα ούτε ένα βιβλίο τον χρόνο, μπορούσα να το ακούω και να το ολοκληρώνω μέσα σε μία εβδομάδα. Ο ενθουσιασμός μου για την ποσότητα της γνώσης που μπορούσα να αποκομίσω, με οδήγησε στην επιθυμία να αρχίσω να προσφέρω αυτή την επιλογή και σε άλλο κόσμο που, όπως εγώ, αντιμετώπιζε την ίδια πρόκληση.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Auvril.

Τα Auvril Audiobooks

Τα εκπαιδευτικά βιβλία σε ακουστική μορφή είναι ένας αποτελεσματικός και καινοτόμος τρόπος ενίσχυσης της διαδικασίας μάθησης. Βοηθούν τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην παραδοσιακή ανάγνωση βιβλίων.

Αποφάσισα να ξεκινήσω με την παραγωγή βιβλίων σχολικού περιεχομένου. Θυμόμουν πολλούς συμμαθητές μου στο σχολείο να ταλαιπωρούνται, όχι επειδή δεν ήθελαν να διαβάσουν και να μάθουν, αλλά επειδή τους δυσκόλευε η ανάγνωση.

Στη συνέχεια, επειδή τόσο εγώ, όσο και όλη η ομάδα της Auvril, πιστεύουμε στη δια βίου μάθηση και την εξέλιξη του ανθρώπου, αποφασίσαμε να επεκταθούμε στην παραγωγή ακουστικών βιβλίων που βοηθούν στην αυτοβελτίωση μας. Θέλουμε κάθε άνθρωπος που ακούει τα βιβλία μας να νιώθει ότι γίνεται καλύτερος μέσα από αυτά.

Ο σκοπός μας φυσικά είναι μέσα από τη διαρκή έρευνα να προσφέρουμε και άλλα καινοτόμα εργαλεία που συνεισφέρουν στην ποιοτική εκπαίδευση κάθε ανθρώπου.

Γιατί αποφασίσατε να ξεκινήσετε μια δραστηριότητα μόνος σας;

Γιατί η εκπαίδευση είναι ένας τομέας που ήρθε η ώρα να αλλάξει. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από μία ομάδα παθιασμένων ανθρώπων με κοινό όραμα και αποστολή να το κάνουν αυτό πραγματικότητα.

Επιπρόσθετα, δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στην αγορά και η αλήθεια είναι ότι στην αρχή δεν είχα καταλάβει πως η έμπνευση που είχα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο μεγάλο. Επηρεασμένος από πολλά historic figures που έκαναν κάτι δικό τους μέσα από το πάθος τους, αποφάσισα κι εγώ να ακολουθήσω τα βήματά τους και να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς και της έμπνευσης που μου έδωσαν μέσα από το παράδειγμα που υπήρξαν για εμένα.

Τέλος, υπήρχε πολλή στήριξη από την αρχή, κάτι που με βοήθησε να μην έχω μέσα μου φόβους αποτυχίας. Το επιχειρηματικό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσα μου έδωσε ώθηση να συνεχίσω, έχοντας ως πρώτο και κύριο πρότυπο τον πατέρα μου.

Ποια ήταν η κυριότερη δυσκολία που αντιμετωπίσατε;

Στην αρχή δεν μπορούσα να δώσω μία ξεκάθαρη δομή σε αυτή την ιδέα και να την εντάξω σε ένα στρατηγικό πλάνο στο μυαλό μου. Έτσι, δυσκολευόμουν να εξηγήσω ξεκάθαρα σε κάποιον την εικόνα που έβλεπα, ώστε να αντιληφθεί την επίδραση της ιδέας αυτής.

Επίσης, το νεαρό της ηλικίας μου, δε με βοήθησε στο κομμάτι της επιχειρηματικής εμπειρίας. Δεν είχα εικόνα από στρατηγικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρω μιας και ήταν η πρώτη φορά που συναντούσα κάποια πράγματα.

Μία ακόμα βασική πρόκληση, που αντιμετωπίζει κάθε καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα είναι ότι χρειάζεται να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα μέχρις ότου να πιστέψει και ο υπόλοιπος κόσμος στην εικόνα που έχεις εσύ για το μέλλον.

Πείτε μας 1-2 ελληνικά (ή μη) επιχειρηματικά μοντέλα που θαυμάζετε και γιατί;

Το πρώτο είναι της Apple Inc. Μου αρέσει που ξεκίνησε με την ιδέα ότι το προϊόν που χρειαζόταν επανάσταση εκείνη την εποχή ήταν ο υπολογιστής, με το όραμα να φτάσει στα χέρια κάθε ανθρώπου, έχοντας μία τιμή που μπορούσαν όλοι να αντέξουν. Έτσι δημιουργήθηκε ο προσωπικός υπολογιστής.

Με εντυπωσιάζει που εξέλιξαν αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο σε ένα οικοσύστημα, βασισμένο σε ανθρώπους που πιστεύουν στο όραμά τους και θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, σκέφτονται διαφορετικά.Όταν δηλαδή θέλει κάποιος να εκφράσει τη δημιουργικότητα και τις ιδέες του μπορεί να βασιστεί στην Apple, για κάθε τεχνολογικό προϊόν που θα χρειαστεί. Από το hardware μέχρι το software και τις διάφορες εφαρμογές.

Αυτό από μόνο του, το ότι δηλαδή είναι υπεύθυνοι για όλη την εμπειρία των πελατών, τους βοηθάει στην κατανόηση των αναγκών τους. Επομένως και στη διαρκή καινοτομία που παρατηρούμε σε αυτή την εταιρία μέχρι και σήμερα.

Ένα ακόμα επιχειρηματικό μοντέλο είναι της Netflix Inc. γιατί επένδυσαν στο να κάνουν την εμπειρία του πελάτη πιο απλή και ευχάριστη. Κοίταξαν στη ρίζα του προβλήματος που υπήρχε και ήταν:

“Μπορώ να δω μία ταινία με πειρατεία, αλλά θα έχει διαφημίσεις και κακή ποιότητα”. Έτσι, στην αρχή, αποφάσισαν να προσφέρουν ταινίες και σειρές που μπορεί να μην ήταν οι πιο δημοφιλείς, αλλά το πρόσφεραν σε καλή ποιότητα και με ευκολία. Ταυτόχρονα έλυσαν και ένα μεγάλο πρόβλημα της διανομής των ταινιών, εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες δυνατότητες του streaming. Έτσι, εν καιρώ, κέρδισαν τον πελάτη και του έδωσαν το κίνητρο να ψυχαγωγείται μέσα από την πλατφόρμα τους, ακόμη κι αν δεν έβρισκε τις πιο επίκαιρες ταινίες της εποχής.

Τέλος, μου αρέσει που στηρίζονται πολύ στην αποκλειστικότητα, αλλά κυρίως, στην παραγωγή του δικού τους περιεχομένου.

Πως βλέπετε την επιχείρησή σας σε 1 χρόνο από τώρα;

Θέλουμε να έχουμε πολύ περιεχόμενο από σχολικά και πανεπιστημιακά βιβλία, καθώς και από βιβλία αυτοβελτίωσης. Επιπρόσθετα, σκοπεύουμε να εντάξουμε περισσότερα εργαλεία προσωποποιημένης εκπαίδευσης για κάθε μαθητή.

Φυσικά, ευελπιστούμε να έχουμε πάρει πολύ feedback από τους πελάτες μας, ώστε να βελτιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με βάση τις ανάγκες τους, κυρίως στον χώρο των Audiobooks.

Τι συμβουλές δίνετε για τους νέους επιχειρηματίες out there;

Question everything: Να βλέπουν τον λόγο πίσω από οτιδήποτε συμβαίνει. Να αμφισβητούν τα πάντα. Να είναι περίεργοι, να βλέπουν πως μπορεί να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο και να μην το παίρνουν απλά ως δεδομένο.

Να προσπαθούν να βρουν νόημα σε ό,τι κάνουν γιατί οποιαδήποτε πράξη κι αν κάνουν, όσο ασήμαντη κι αν φαίνεται τώρα, σίγουρα θα φέρει το δικό της impact στο μέλλον. Οτιδήποτε κάνει κάποιος, ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα, μπορεί να έχει επιρροή στον κόσμο.

Να σκέφτονται μακροπρόθεσμα. Όχι όσα θα χάσουν σήμερα, αλλά πόσα μπορεί να κερδίσουν και τι αλλαγή μπορεί να φέρει το όραμά τους στο μέλλον.

Να επιχειρούν, όχι επειδή έτσι πρέπει, αλλά επειδή είναι παθιασμένοι για αυτό. Να δημιουργούν προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία θα ένιωθαν υπερήφανοι να τα δείξουν στους φίλους και την οικογένειά τους.

Να έχουν σωστά πρότυπα και να τα μελετούν σε βάθος. Γιατί μπορεί να βρουν κοινά σημεία που θα τους δώσουν ελπίδα για να συνεχίζουν.

Αυτά είναι κάποια από τα πράγματα που βοήθησαν κι εμένα.

Η ομάδα της Auvril

Αλέξης Τζαμπρής: CEO

Μεγάλωσα στην Ελλάδα, ενώ η καταγωγή του πατέρα μου είναι από τη Σύρια και της μητέρας μου από την Ελλάδα. Είμαι επηρεασμένος από public figures όπως ο Steve Jobs και ο Walt Disney. Είμαι 20 χρονών και το όραμά μου είναι μέσα από κάθε επιχειρηματική μου κίνηση να φέρω την αλλαγή προς το καλύτερο σε έναν σημαντικό τομέα, που είναι για εμένα η εκπαίδευση και να δημιουργήσω μία επιχείρηση που θα αντέξει στον χρόνο.

Φωτεινή Βαβίτσα: Marketing Director

Από την αρχή της καριέρας μου αγαπάω και πιστεύω σε δύο πράγματα: Το marketing και την εκπαίδευση. Νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που ήρθε στη ζωή μου η Auvril και μου έδωσε την ευκαιρία να τα συνδυάσω.

Λέων Μπλούσι: Developer

Ασχολούμαι με τον προγραμματισμό τα τελευταία 4 χρόνια. Με ενδιαφέρουν οι cutting edge τεχνολογίες και κυρίως να ψάχνω την βέλτιστη λύση σε θέματα τόσο μέσα στην ομάδα όσο και για τους τελικούς πελάτες.

Κασσιανή Ηλιάδου: Content Director

Με moto “Γίνε η αλλαγή που θες να δεις” και κλίση στις τέχνες και την επικοινωνία, όλα μου τα βήματα με οδηγούσαν σε δράσεις και ομάδες γύρω από το θέατρο και το ραδιόφωνο. Το αγαπημένο μέρος της δουλειάς μου: ο άνθρωπος.

Πληροφορίες εταιρίας

Website: auvril.com

Facebook: www.facebook.com/AuvrilOfficial/

Instagram: www.instagram.com/auvril_edu/

Twitter: twitter.com/AuvrilOfficial

LinkedIn: www.linkedin.com/company/auvril-education/

YouTube: www.youtube.com/channel/UCUJvRiILy1LWZRoycoA43vQ

TikTok: www.tiktok.com/@auvril_edu