Η Brambles ανανεώνει τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) για άλλα τρία χρόνια

    Από: Startup Team

Η εταιρεία λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας θα συνεχίσει να παρέχει την υποστήριξη και τη γνώση της για να βοηθήσει στη μείωση της φτώχειας, του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ευρώπη.

Η Brambles, η παγκόσμια εταιρεία λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας που δραστηριοποιείται σε 60 χώρες μέσω της επωνυμίας CHEP, ανανεώνει την υποστήριξή της στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών Τροφίμων (FEBA) και στο δίκτυό της για τρία ακόμη χρόνια. Η συνεργασία μεταξύ της Brambles και της FEBA ξεκίνησε το 2016, όταν οι δύο εταιρείες άρχισαν να συνεργάζονται για την μείωση της πείνας και της φτώχειας, του υποσιτισμού και της σπατάλης τροφίμων σε όλη την Ευρώπη.

Μόνο το 2020, η FEBA συγκέντρωσε 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να ανταποκριθεί στην έκτακτη ανάγκη της πανδημίας του COVID-19 και να διασφαλίσει τη συνέχεια της δραστηριότητας των Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων. Συνολικά 860.000 τόνοι τροφίμων αναδιανεμήθηκαν σε όλη την Ευρώπη, φτάνοντας 12,8 εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν ανάγκη, πάνω από 48.000 φιλανθρωπικές οργανώσεις και 335 Τράπεζες Τροφίμων.

Με την τριετή ανανέωση της συνεργασίας τους, η Brambles θα συνεχίσει να παρέχει γνώσεις εφοδιαστικής αλυσίδας και θα συνεισφέρει σε είδος, πχ μέσω εκπαίδευσης και εθελοντικής παροχής συμβουλών σε θέματα ασφάλειας, logistics και διαχείρισης αποθήκης, καθώς και δωρεές για τη χρηματοδότηση των λειτουργιών της FEBA. Η εταιρεία θα συνεχίσει επίσης το πρόγραμμα εθελοντισμού της, επιτρέποντας στους υπαλλήλους της να περάσουν τρεις εργάσιμες ημέρες υποστηρίζοντας τοπικές τράπεζες τροφίμων. Η CHEP παρέχει επίσης τις παλέτες της για να βοηθήσει τις δραστηριότητες των Τραπεζών Τροφίμων, με αυτές τις πλατφόρμες να θεωρούνται ζωτικής σημασίας για τις καθημερινές λειτουργίες και για τη μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας της διανομής τροφίμων. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών, η Brambles συνέβαλε στη δραστηριότητα των μελών της FEBA βοηθώντας στην αναδιανομή περίπου 300.000 τόνων τροφίμων που μεταφέρθηκαν σε παλέτες της CHEP.

Η Angela Frigo, Γενική Γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων, δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Brambles για τη δέσμευσή της να καταπολεμήσει την πείνα, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη σπατάλη τροφίμων ενώ ταυτόχρονα βαδίζουμε προς την αειφορία. Έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με την Brambles για να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις και την τεχνογνωσία της για να βοηθήσουμε στην αύξηση της αποτελεσματικότητας στις Τράπεζες Τροφίμων στην Ευρώπη. Η συμμετοχή της είναι ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα για το μέλλον του οργανισμού μας».

«Η αντιμετώπιση της επισιτιστικής ασφάλειας και η μείωση της σπατάλης τροφίμων είναι – και ήταν πάντα – μέρος του προγράμματος αειφορίας της CHEP» δήλωσε ο David Cuenca, Πρόεδρος, CHEP Europe. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις Τράπεζες Τροφίμων για να παρέχουμε τρόφιμα που έχουν περισσέψει σε εκατομμύρια ανθρώπους έως το 2025 και η συνεργασία μας με τη FEBA θα είναι καταλύτης για αυτόν τον στόχο. Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε μαζί τους την ίδια αποστολή και το ίδιο όραμα ώστε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη και την κοινωνία μας».