Η CHEP αναδείχθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης, διεθνώς, για το 2023

    Από: Startup Team

Της απονεμήθηκε η πιστοποίηση του “Κορυφαίου Εργοδότη” σε 25 χώρες.

Η CHEP, ηγέτιδα εταιρεία στην παροχή λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης διεθνώς, για το 2023 από το Top Employers Institute, έναν παγκόσμιο οργανισμό πιστοποίησης που επιβραβεύει τις άριστες συνθήκες απασχόλησης.

Λαμβάνοντας για πρώτη φορά την παγκόσμια διάκριση, η CHEP, ως μέλος του ομίλου Brambles, συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 Κορυφαίων Εργοδοτών στον κόσμο, για το 2023, ως αναγνώριση των εξαιρετικών πολιτικών και πρακτικών που εφαρμόζει στην διοίκηση  ανθρώπινου δυναμικού. Η CHEP και η Brambles έχουν διευρύνει τις περιοχές και τις χώρες όπου διακρίθηκαν, κερδίζοντας για πρώτη φορά τη διάκριση του Κορυφαίου Εργοδότη,  στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, διατηρώντας ταυτόχρονα την κορυφαία θέση στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική, σε ένα σύνολο 25 χωρών.

Ο Patrick Bradley, επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Brambles, ανέφερε: “Το να διακριθούμε ως ένας από τους Κορυφαίους Εργοδότες στον κόσμο για το 2023, αποτελεί μεγάλη τιμή για την CHEP. Είναι η αναγνώριση των συνεχών προσπαθειών που έχουμε καταβάλει για τη δημιουργία ενός εργασιακού χώρου που εμπνέει ασφάλεια, ανοχή στη διαφορετικότητα και σεβασμό προς τους εργαζομένους. Συνεχίζουμε να κάνουμε βήματα προς την επίτευξη των στόχων μας για ένα «Θετικό Περιβάλλον Εργασίας» στο πλαίσιο της  Στρατηγικής αειφορίας για το 2025, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πολυσυλλεκτικό περιβάλλον εργασίας που προάγει την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ευελιξία”.

Το πρόγραμμα του Top Employers Institute παρέχει πιστοποίηση σε επιχειρήσεις, με κριτήριο τη συμμετοχή και τα αποτελέσματα που προκύπτουν από την “Έρευνα Βέλτιστων Πρακτικών Ανθρώπινου Δυναμικού” που διεξάγεται στις χώρους λειτουργίας τους. Η έρευνα αυτή καλύπτει έξι τομείς διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, με 20 υποκατηγορίες.

Μεταξύ των κατηγοριών στις οποίες διακρίθηκε η CHEP ήταν: η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού, η ηγεσία, η διαφορετικότητα, η ένταξη και η αειφορία. Το 2022, η CHEP παγκοσμίως σημείωσε ποσοστό 33% στην ανάληψη διοικητικών ρόλων από γυναίκες και έφτασε το 40% στην εκπροσώπηση των γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο David Plink, διευθύνων σύμβουλος του Top Employers Institute, αναφέρει: “Οι συνθήκες των τελευταίων ετών αναδεικνύουν την καλύτερη πλευρά των ανθρώπων και των οργανισμών. Και το διαπιστώσαμε στο φετινό “Top Employers 2023”. Μεταξύ άλλων εξαιρετικών οργανισμών, η CHEP έχει αποδείξει τη δέσμευσή της προς τους εργαζομένους της, σε παγκόσμια κλίμακα. Αυτή η συνέπεια στις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, χαρακτηρίζει μια επίλεκτη ομάδα εταιρειών που έχουν επιτύχει παγκόσμια διάκριση μέσω του προγράμματος “Top Employers”. Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε αυτές τις εταιρείες και τα επιτεύγματά τους, το 2023”.