Η Freedom Finance Europe αναβαθμίζεται στην κατηγορία “Β” από την Standard & Poor’s

    Από: Startup Team

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. ανακοίνωσε ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστωτική φερεγγυότητά της, κατατάσσοντάς την στην κατηγορία “Β”, με σταθερές προοπτικές. Σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση αυτή διαδραμάτισε η συμμετοχή της Freedom Finance Europe στα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας Freedom Holding Corp., για το οικονομικό έτος 2021, που έκλεισε στις 31 Μαρτίου 2021.

Σε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της έκθεσής του, ο οίκος S&P αναφέρει: “…οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες μας ότι η Freedom Finance Europe θα εξακολουθεί να επιτυγχάνει υψηλό αριθμό εσόδων μέσα στους επόμενους 12 με 18 μήνες, ενώ θα διατηρεί την κεφαλαιοποίησή της σε τουλάχιστον επαρκή επίπεδα”.

Αναφερόμενος στις λεπτομέρειες της έκθεσης αξιολόγησης, ο Timur Turlov, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Freedom Holding Corp., (FRHC) σχολίασε: “Σήμερα, η κεφαλαιοποίηση της μητρικής εταιρείας συμμετοχών ανέρχεται στα 3,8 δισ. δολάρια, κατά 3,5 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρσι. Παρατηρούμε μια αύξηση του ενδιαφέροντος για τις μετοχές της FRHC, κυρίως από θεσμικούς επενδυτές. Η κατάταξη “Β” στην μακροπρόθεσμη αξιολόγηση φερεγγυότητας από έναν εκ των κορυφαίων οίκων αξιολόγησης στον κόσμο, αποτελεί μία ακόμη αναγνώριση της αξιοπιστίας και της διαφάνειάς μας”.

Την περασμένη χρονιά, η Freedom Finance Europe Ltd, η ευρωπαϊκή θυγατρική της Freedom Holding Corp., συνέχισε να ενισχύει τη θέση της στην Ευρώπη. Επί του παρόντος, η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες σε 70.000 λογαριασμούς πελατών, με 47.000 από αυτούς να προέρχονται από χώρες της ΕΕ. Όλες οι υπηρεσίες και οι πλατφόρμες της εταιρείας έχουν μεταφραστεί σε 25 ευρωπαϊκές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική. Επιπλέον, εκτός του γραφείου στη Γερμανία, το οποίο λειτουργεί από το 2019, ξεκίνησε πρόσφατα τη λειτουργία του και ένα γραφείο αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα. Η εταιρεία σκοπεύει να αποκτήσει φυσική παρουσία και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

“Κατά στο περασμένο οικονομικό έτος, αξιοποιήσαμε πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις προσέλκυσης πελατών και αυτό συνέβαλε στη σημαντική ανάπτυξη της εταιρείας. Μετά από την αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της φερεγγυότητάς μας, αναμένουμε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο από  ιδιώτες όσο και από θεσμικούς επενδυτές. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις λειτουργικές μας διαδικασίες, ώστε να παραμείνουμε ένας αξιόπιστος συνεργάτης και να προσφέρουμε υψηλά επίπεδα υπηρεσιών στους πελάτες μας”, διαβεβαίωσε ο Evgenii Tiapkin, Εκτελεστικός Διευθυντής της Freedom Finance Europe Ltd.

Το χαρτοφυλάκιο των επενδυτικών υπηρεσιών που παρέχει η Freedom Finance προσφέρει και τη δυνατότητα συμμετοχής των επενδυτών, σε IPOs αμερικανικών και ευρωπαϊκών εταιρειών αποκλειστικά με online διαδικασίες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας “Freedom24”. Να σημειωθεί ότι είναι η μόνη πλατφόρμα online trading που προσφέρει στην ευρωπαϊκή αγορά, τη δυνατότητα συμμετοχής σε IPOs τόσων πολλών διεθνών αγορών.