Η Freedom Finance προσφέρει τώρα πρόσβαση και στο Χρη-ματιστήριο Αθηνών μέσω της πλατφόρμας Freedom24

    Από: Startup Team

Η Freedom Finance Europe Ltd, θυγατρική της Freedom Holding Corp. συνεχίζοντας να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε την προσθήκη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα εργαλεία της πλατφόρμας online συναλλαγών Freedom24.

Υλοποιώντας την παγκόσμια στρατηγική ανάπτυξης που έχει σχεδιάσει, η Freedom Finance Europe εμπλουτίζει πλέον τα χρηματοοικονομικά εργαλεία που προσφέρει στο επενδυτικό κοινό, προσθέτοντας το Χρηματιστήριο Αθηνών (ATHEX) ως μια από τις επενδυτικές επιλογές που προσφέρει στους χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας Freedom24.

Στο εξής, Έλληνες και ξένοι επενδυτές θα μπορούν πλέον να διαπραγματεύονται μετοχές των πιο δραστήριων ελληνικών επιχειρήσεων. Όλες οι κορυφαίες ελληνικές τράπεζες, κατασκευαστικές, εταιρείες υποδομών και ενέργειας, τηλεπικοινωνίες και υψηλή τεχνολογία, λιανεμπόριο κ.α. είναι μερικές μόνο από τις σχεδόν πενήντα επιχειρήσεις που οι μετοχές στους διατίθενται μέσω της Freedom24 και στην ελληνική γλώσσα.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι το τρίτο ευρωπαϊκό χρηματιστήριο του οποίου οι μετοχές διατίθενται προς διαπραγμάτευση μέσω της πλατφόρμας. Εκτός του Αθηναϊκού, οι επενδυτές έχουν επιπλέον πρόσβαση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) και το γερμανικό Deutsche Boerse. Επιπλέον, οι πελάτες της Freedom Finance Europe μπορούν να διαπραγματευτούν μετοχές στα Nasdaq, NYSE, HKEX, MOEX και σε άλλα μεγάλα διεθνή χρηματιστήρια των ΗΠΑ, Ευρώπης, Ασίας, Ρωσίας, κ.λπ.

Η κίνηση αυτή, σε συνδυασμό με την πρόσφατη έναρξη λειτουργίας του γραφείου της Αθήνα, αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον της Freedom Finance για την ελληνική αγορά. Οι έλληνες επενδυτές απολαμβάνουν μια μεγάλη παλέτα επενδυτικών επιλογών που εκτός από την διαπραγμάτευση μετοχών, περιλαμβάνουν ακόμη  τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημόσιες προσφορές (IPOs) κορυφαίων ευρωπαϊκών και ασιατικών εταιρειών, την πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια τύπου ETF (Exchange Traded Funds), 147.000 διαφορετικά Ομόλογα, πάνω από 855.000 Options (συμβόλαια δικαιωμάτων προαίρεσης) καθώς και μια πληθώρα από Futures (Συμβόλαια Μελλοντικής Εκπλήρωσης).

Επιπλέον, η Freedom24 συνεχίζει να προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών, χωρίς ελάχιστο όριο επένδυσης, με εντελώς μηδενικές προμήθειες μέχρι το τέλος του έτους, για αγοραπωλησίες μετοχών, ομολόγων, ETFs, options και futures, από χρηματιστήρια των ΗΠΑ, Ευρώπης, Ασίας, Ρωσίας καθώς και από το Χρηματιστήριο Αθηνών.