Η Google επενδύει στην «καυτή» Jio Platforms της Ινδίας

    Από: Startup Team

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Reliance Industries Limited, Mukesh Ambani, ανακοίνωσε ότι η Google θα επενδύσει 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να λάβει μερίδιο 7,7% στην Jio Platforms, τον τηλεπικοινωνιακό και ψηφιακό βραχίονα του τεράστιου ομίλου Reliance του Ambani.

«Αυτό δεν είναι μόνο μια οικονομική αλλά και μια στρατηγική επένδυση από τον γίγαντα του Διαδικτύου», δήλωσε ο Ambani την Τετάρτη στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας του. Ο Ambani ανέφερε την πρόσφατη επενδυτική πορεία της Jio που ξεκίνησε με μια συμφωνία ορόσημο 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Facebook στα τέλη Απριλίου.

«Η Jio Platforms έχει πλέον τέσσερις στρατηγικούς εταίρους: Facebook, Intel, Qualcomm και Google. Έχει επίσης έξι θαυμάσιους επενδυτές τεχνολογίας και χρηματοοικονομικών και τρία κρατικά κεφάλαια, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επενδυτών σε 14», είπε. Συνολικά, η Jio Platforms έχει συγκεντρώσει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια από τότε που έγινε η αρχική συμφωνία της εταιρείας με το Facebook, σύμφωνα με τον Ambani.

Για την Google, η ανακοίνωση σηματοδοτεί μια άμεση συνέχεια της ανακοίνωσης της εταιρείας τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ινδία τα επόμενα πέντε έως επτά χρόνια. «Αυτό αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο μέλλον της Ινδίας και της ψηφιακής οικονομίας της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, σε βιντεοκλήση με υπαλλήλους τη Δευτέρα.

Η συμφωνία θα δώσει στην Google ένα πάτημα στην ακμάζουσα ψηφιακή αγορά της Ινδίας, έναν χώρο που έχει γίνει πεδίο μάχης τα τελευταία χρόνια μεταξύ αμερικανικών γιγάντων όπως οι Walmart, Amazon και Facebook.

Η βασική δραστηριότητα της Jio Platforms είναι ένα δίκτυο τηλεπικοινωνιών που έχει πλέον περισσότερους από 370 εκατομμύρια συνδρομητές από την κυκλοφορία του το 2016. Η εταιρεία προβάλλει το γεγονός ότι φέρνει δεκάδες εκατομμύρια Ινδούς στο Διαδίκτυο για πρώτη φορά παρέχοντας φθηνή πρόσβαση σε δεδομένα.

Η Jio Platforms λέει ότι η πρόσφατη αύξηση των επενδύσεων σημαίνει ότι η εταιρεία είναι πλέον χωρίς χρέη και οι επενδύσεις θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα ψηφιακά νομίσματα και άλλες ψηφιακές πρωτοβουλίες.

Αφού ο Ambani ανακοίνωσε τη συμφωνία την Τετάρτη, η Google δημοσίευσε στο blog της ότι ως μέρος της συμφωνίας η Jio και η Google θα αναπτύξουν από κοινού ένα προσιτό έξυπνο τηλέφωνο για την ινδική αγορά.

Πηγή: Fortunegreece.com