Η inject εκτύπωση μπορεί να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 6,7 εκατ. τόνους

    Από: Startup Team

Εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες επέλεγαν την inkjet εκτύπωση ετικετών κατά απαίτηση, θα εξοικονομούσαμε ενέργεια 28,7 εκατ. kWh

Η χρήση της τεχνικής inkjet για την ενδοεταιρική εκτύπωση ετικετών θα μπορούσε να έχει σημαντικά εμπορικά πλεονεκτήματα, αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη. Για παράδειγμα, εάν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επέλεγαν την inkjet εκτύπωση ετικετών on demand, η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας θα ήταν της τάξης των 28,7 εκατ. kWh. Αυτό ισοδυναμεί με την κατανάλωση 95.600 οικιών και είναι ίσο με τη μείωση του παραγόμενου CO2  κατά 6,7 εκατ. τόνους.

Η κατ’ απαίτηση εκτύπωση inkjet μπορεί, επίσης, να εξαλείψει 180 εκατ. τετραγωνικά μέτρα απορριμμάτων από ετικέτες, επιφάνεια που αντιστοιχεί σε 25.264 γήπεδα ποδοσφαίρου. Επίσης, θα μπορούσε να μειώσει τη σπατάλη μελανιού κατά περίπου 619 τόνους, το αντίστοιχο δηλαδή βάρος με αυτό 41 διώροφων λεωφορείων.

Τα παραπάνω διαπιστώνει νέα έρευνα της ανεξάρτητης συμβουλευτικής εταιρείας Smithers. Σύμφωνα με τη μελέτη, η χρήση τεχνολογίας inject για on demand εκτυπώσεις θα μπορούσε να βοηθήσει τις εταιρείες να πετύχουν τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Αναλυτικά, όσον αφορά στον στόχο SDG7 για προσιτή και καθαρή ενέργεια, η inkjet εκτύπωση αποδεικνύεται ότι είναι μια πολύ λιγότερο ενεργοβόρος διαδικασία και απαιτεί μόνο το 1% της ενέργειας για την ίδια εκτυπωμένη περιοχή. Στον στόχο SDG8, που αφορά την αξιοπρεπή εργασία και οικονομική ανάπτυξη, η inkjet εκτύπωση μπορεί να προσφέρει οικονομική απόδοση και βελτίωση του περιθωρίου κέρδους στους χρήστες ετικετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο sepe.gr