Η LG δεσμεύεται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

    Από: Startup Team

Σε συνεργασία με την “Business Ambition for 1,5° C”, η LG συμμετέχει στο κίνημα για την υποστήριξη Επιστημονικών Στόχων (Science Based Targets -SBT).

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να θέσει Επιστημονικούς Στόχους – Science Based Targets (SBT)για την επίτευξη της μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (GHG) στο στάδιο χρήσης των βασικών προϊόντων της έως το 2030, καθιστώντας την -έτσι- την πρώτη κορεατική εταιρεία που συμμετέχει στην παγκόσμια καμπάνια “Business Ambition for 1,5° C”, για μηδενικές εκπομπές. Η καμπάνια, που άγεται από την Science Based Targets initiative (SBTi) με την υποστήριξη της CDP, του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το Παγκόσμιο Σύμφωνο (United Nations Global Compact – UNGC), του World Resources Institute (WRI) και του World Wide Fund for Nature (WWF), έχει δεχθεί συμμετοχές από σχεδόν 700 εταιρείες παγκοσμίως.

Η LG ανακοίνωσε το 2019 την πρωτοβουλία Zero Carbon 2030, δεσμευόμενη να μειώσει το συνολικό ποσό των άμεσων και έμμεσων εκπομπών άνθρακα που δημιουργούνται κατά τη διαδικασία παραγωγής κατά 50%, σε σύγκριση με τη βασική τιμή του 2017. Με τη δέσμευσή της για τo “Business Ambition for 1.5°C”, η εταιρεία θέτει μία πολύ μεγαλύτερη πρόκληση. Αυτή είναι να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται κατά το στάδιο της χρήσης οικιακών συσκευών, όπως ψυγεία, πλυντήρια ρούχων και κλιματιστικά, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η έκθεσή της στο CDP φέτος έδειξε ότι αυτό το στάδιο αντιπροσώπευε περισσότερο από το 80% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Οι στόχοι με επιστημονικά κριτήρια, όπως προωθούνται από το SBTi, είναι σύμφωνοι με την τελευταία έρευνα και αποτελούν απαραίτητο συστατικό για την επίτευξη του γενικού στόχου της «Συμφωνίας του Παρισιού» για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 βαθμούς Κελσίου. Ο στόχος μείωσης των εκπομπών άνθρακα της LG σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής (από την παραγωγή μέχρι τη χρήση) έως το 2030, θα αναθεωρηθεί και επικυρωθεί από την SBTi με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

«Οι τρέχουσες δραστηριότητες της LG είναι σύμφωνες με τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ESG στρατηγική μας για την παραγωγή οικολογικών προϊόντων και υπηρεσιών για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Kim Joon-ho, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Ποιότητας της LG Electronics. «Η LG εργάζεται ενεργά για περιβαλλοντικές λύσεις, εστιάζοντας στα θέματα της καθαρής και μηδενικής εκπομπής  και κυκλικής οικονομίας, έτσι ώστε οι επόμενες γενιές να μπορούν να απολαύσουν μια καλύτερη ζωή και να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο».