Η LG ενισχύει την ηγετική της θέση στη 5G συνδεσιμότητα των αυτοκινήτων

    Από: Startup Team

Παγκόσμιος ηγέτης στην προηγμένη συνδεσιμότητα, προμηθεύει την premium ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με τηλεματική τεχνολογία επόμενης γενιάς.

Η LG Electronics (LG) συνεχίζει να ανεβάζει το επίπεδο στην αγορά συνδεσιμότητας των αυτοκινήτων μετά την πρόσφατη συμφωνία για παροχή λύσεων 5G τηλεματικής σε premium ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Όντας ήδη ένας καθιερωμένος παίκτης στην τηλεματική, έναν τομέα που συνδυάζει πολλούς επιστημονικούς κλάδους, όπως οι τηλεπικοινωνίες και η τεχνολογία ανταλλακτικών οχημάτων, το τμήμα Vehicle Component Solutions (VS) της LG έχει αποδείξει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία, να οδηγήσει την αυτοκινητοβιομηχανία στην εποχή της 5G τεχνολογίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς, Strategy Analytics, έως το 2026 περίπου 67 εκατομμύρια νέα οχήματα παγκοσμίως θα είναι εξοπλισμένα με δυνατότητες τηλεματικής. Οι μονάδες τηλεματικής επικοινωνίας με τεχνολογία 5G, που παρουσιάστηκαν μόλις πέρυσι, αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 25 τοις εκατό της συνολικής αγοράς τηλεματικής οχημάτων έως το 2026. Με τις εξαιρετικά εξελιγμένες και ευρείας κλίμακας τεχνολογίες της, η LG έχει ήδη εξασφαλίσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα 5G   πρότυπα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10 τοις εκατό των παγκόσμιων εγκρίσεων για 5G πατέντες και τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο σύνολο.

Από την τεχνολογία vehicle-to-everything (V2X) έως ενσωματωμένα πακέτα hardware, software και in-vehicle πύλες επικοινωνίας, οι 5G τεχνολογίες αιχμής της LG στην τηλεματική, προσφέρουν ένα νέο επίπεδο συνδεσιμότητας και ασφάλειας στον δρόμο. Ουσιαστικό στοιχείο στα αυτόνομα οχήματα, η τεχνολογία V2X τους επιτρέπει να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με άλλα οχήματα, πεζούς σε κοντινή απόσταση και υποδομές δημιουργώντας ένα ασφαλέστερο περιβάλλον για όλους. Πλησιάζοντας γρήγορα στην αρχή του επιπέδου 4 του Society of Autonomous Engineer (SAE), στο οποίο τα αυτόνομα οχήματα δεν απαιτούν πλέον ανθρώπινη αλληλεπίδραση για τη λειτουργία τους, η τεχνολογία 5G-V2X της LG προσφέρει πιο σταθερές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων του οχήματος. Ταχύτερη, πιο σταθερή επικοινωνία σημαίνει ότι τα οχήματα μπορούν να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε μια ποικιλία οδικών συνθηκών και οδηγικών καταστάσεων στιγμιαία, ενώ η υψηλής ακρίβειας τεχνολογία εντοπισμού θέσης, γνωστή ως Advanced Global Navigation Satellite System (GNSS), μπορεί να εντοπίσει την ακριβή θέση ενός οχήματος εντός 40 εκατοστών, ακόμα και όταν ταξιδεύετε με υψηλές ταχύτητες.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Dual SIM Dual Active (DSDA), οι λύσεις της LG υποστηρίζουν ταυτόχρονα λειτουργίες συνδεδεμένου αυτοκινήτου και αυτόνομης οδήγησης, επιτρέποντας στους επιβάτες του οχήματος να απολαμβάνουν υπηρεσίες ψυχαγωγίας, χρήσιμες λειτουργίες και αυξημένη ασφάλεια. Το πρότυπο της 3rd Generation Partnership Project (3GPP) Release 16 τεχνολογίας 5G διαθέτει σημαντικά βελτιωμένη απόδοση και πιο αξιόπιστες συνδέσεις. Επιπλέον, η έξυπνη, επίπεδη κεραία επιτρέπει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να διατηρήσουν τις αεροδυναμικές γραμμές των αρχικών τους σχεδίων, κάτι που θα ήταν αδύνατο με τις παραδοσιακές “shark fin” κεραίες.

«Χάρη στην εμπειρία και την τεχνογνωσία μας στην τηλεματική οχημάτων, η LG κατάφερε να κερδίσει μια σειρά από νέα συμβόλαια με καταξιωμένες παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle Component Solutions. «Με λύσεις που είναι εξαιρετικά εύκολο να εφαρμοστούν σε διάφορα μοντέλα οχημάτων χάρη στον ενσωματωμένο σπονδυλωτό σχεδιασμό μας, τα συστήματα hardware και software τηλεματικής της LG προσφέρουν ένα απαράμιλλο επίπεδο ευελιξίας για τους κατασκευαστές και ποικίλες υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες. Έμπιστος συνεργάτης των αυτοκινητοβιομηχανιών σε όλο τον κόσμο, η LG συμβάλλει στη δημιουργία ενός ασφαλέστερου, καλύτερου μέλλοντος στους δρόμους με το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο προηγμένων καινοτομιών στην κινητικότητα».