Η Λιβανέζικη Startup Wakilni εξαγοράζει μερίδιο στην Κυπριακή Startup Svelta

    Από: Startup Team

Η Wakilni, μια Λιβανέζικη καινοτόμος εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και μεταφορών, έχει αποκτήσει μερίδιο στην Κυπριακή καινοτόμο εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου και υπηρεσιών ταχυμεταφορών Svelta. Η συμφωνία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τον στρατηγικό στόχο της δημιουργίας μιας περιφερειακής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, συνδυάζοντας συνεργικά τις τεχνολογίες των δύο εταιρειών, επιταχύνοντας έτσι την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε υπηρεσίες παράδοσης και ηλεκτρονικού εμπορίου τελευταίας γενιάς.

Η συνεργασία Svelta-Wakilni συνδυάζει δεξιότητες και γνώσεις στην τεχνολογία και την ανάλυση δεδομένων, και εφαρμόζει ψηφιακούς αυτοματισμούς και βελτιστοποιήσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την παράδοση και την αλυσίδα εφοδιασμού του τελευταίου μιλίου (last-mile delivery). Αυτά τα εργαλεία προσφέρουν λύσεις και προστιθέμενη αξία σε επιχειρήσεις, νεοσύστατες εταιρείες, ηλεκτρονικά καταστήματα και ιδιώτες.

«Η συνεργασία Svelta-Wakilni είναι ένας ισχυρός συνδυασμός. Η κατανόηση της εταιρείας Svelta για τις πολύπλοκες ψηφιακές τεχνολογίες, τη βαθιά τεχνογνωσία του και την ευέλικτη, συνεργική προσέγγιση, είναι συμπληρωματικά στοιχεία με την τεχνογνωσία που ανέπτυξε η ομάδα της Wakilni. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμφωνία αυτή θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων και πλατφορμών που βοηθούν το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών», δήλωσε ο Κρίστης Πλαστήρας, Διευθύνων Σύμβουλος της Svelta.

Η στρατηγική συνεργασία αυτή επιτρέπει στις δύο εταιρείες να επεκτείνουν άμεσα την παρουσία τους στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, και να προσφέρουν την ποικιλία των προϊόντων τους στις αντίστοιχες εξυπηρετούμενες γεωγραφικές περιοχές. Ταυτόχρονα, οι εταιρικοί πελάτες τόσο της Svelta όσο και της Wakilni θα μπορούν να επεκτείνουν τη διάθεση των προϊόντων τους σε νέες γεωγραφικές αγορές. Η συνεργασία αυτή αντιπροσωπεύει τον τρόπο που και οι δύο επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς.

«Μαζί, δουλεύοντας ως μία ομάδα, θα ξεκλειδώσουμε το πλήρες δυναμικό των ψηφιακών αναβαθμίσεων και βελτιστοποιήσεων, και θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια σειρά υπηρεσιών τελευταίας τεχνολογίας», είπε η Yusr Sabra, Διευθύνων Σύμβουλος της Wakilni.