Η Ocean Winds, που ανήκει κατά 50% στην EDPR, κερδίζει PPA 480 MW στις ΗΠΑ

    Από: Startup Team

Το έργο έχει ανατεθεί στην Mayflower Wind, τον φορέα ανάπτυξης του υπεράκτιου αιολικού έργου σε κοινοπραξία (50/50) μεταξύ της Shell New Energies και της Ocean Winds (OW).

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η EDPR αυξάνει την παρουσία της για ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας με 0,5 GW που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία και 3,5 GW δυναμικότητας που έχει εξασφαλιστεί για εγκατάσταση.

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, ανακοινώνει ότι η Ocean Winds, η 50/50 υπεράκτια κοινοπραξία που ανήκει στην EDPR και την ENGIE, εξασφάλισε ένα διμερές συμβόλαιο (PPA) 400 MW για την Mayflower Wind Energy LLC. Η εν λόγω κοινοπραξία, που σήμερα ανήκει στην Ocean Winds (50%) και στη Shell New Energies (50%), θα παρέχει καθαρή υπεράκτια αιολική ενέργεια στη Μασαχουσέτη.

Αυτά τα 400 MW του PPA προστίθενται στην ήδη εξασφαλισμένη δυναμικότητα των 804 MW που ανακοινώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2019. Συνολικά, η Mayflower διαθέτει πλέον 1.204 MW εξασφαλισμένης δυναμικότητας.

Η Mayflower Wind, όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, θα παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει 800.000 νοικοκυριά ετησίως, θα δημιουργήσει 14.000 θέσεις εργασίας, θα οδηγήσει σε οικονομική ανάπτυξη και θα αποτρέψει έως και 4 εκατομμύρια μετρικούς τόνους αερίων του θερμοκηπίου ετησίως. Ως εκ τούτου, η Mayflower Wind θα βοηθήσει τη Μασαχουσέτη να εκπληρώσει τους στόχους της για καθαρή ενέργεια, ώστε να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050.

Με τη σημερινή ανακοίνωση, η EDPR αυξάνει την παρουσία της στο κομμάτι της ανάπτυξης υπεράκτιας αιολικής ενέργειας με 0,5 GW που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία και 3,5 GW δυναμικότητας που έχει εξασφαλιστεί για εγκατάσταση, ενισχύοντας και διαφοροποιώντας έτσι τις μακροπρόθεσμες επιλογές κερδοφόρας ανάπτυξης της EDPR, διατηρώντας παράλληλα ένα ισορροπημένο προφίλ κινδύνου.