Η SAS αναδεικνύεται κορυφαία εταιρεία στη διαχείριση κινδύνων επιχειρησιακής απάτης από έρευνα της Forrester

    Από: Startup Team

H έρευνα εστιάζει στα ολοκληρωμένα μοντέλα επεξηγηματικότητας, στη χρήση έξυπνων αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και την ευέλικτη και προσαρμόσιμη προτεραιοποίηση για τη δρομολόγηση περιπτώσεων που προσφέρει η εταιρεία.

Η SAS, κορυφαία εταιρεία analytics και τεχνητής νοημοσύνης, αναδείχθηκε ηγέτιδα εταιρεία στην έρευνα The Forrester WaveTM: Enterprise Fraud Management, Q3 2021. Η διάκριση αυτή βασίστηκε στην πρόσφατη αξιολόγηση της Forrester, που εξέτασε 35 διαφορετικά κριτήρια, για τους οκτώ πιο σημαντικούς παρόχους λογισμικού για την ανίχνευση και πρόληψη απάτης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης, η σουίτα λύσεων επιχειρησιακής απάτης της SAS, συμπεριλαμβανομένων των SAS® Fraud Management και SAS® Visual Investigator, ήταν η μόνη λύση που συγκέντρωσε την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στην αξιολόγηση της Forrester στους τομείς της επεξήγησης μοντέλων εντοπισμού και των δυνατοτήτων διακυβέρνησης.

Η SAS έλαβε επίσης την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία σε ακόμη 14 κατηγορίες, όπως οι παρακάτω:

  • Εποπτευόμενη και μη εποπτευόμενη μηχανική μάθηση
  • Ανάπτυξη μοντέλων
  • Παραγωγή βαθμολογίας κινδύνου και ειδοποιήσεων βάσει κανόνων αξιολόγησης ρίσκου
  • Σύνταξη αναφορών
  • Διερεύνηση ύποπτων υποθέσεων από αναλυτές
  • Κατηγοριοποίηση και δημιουργία προφίλ συμπεριφορών
  • Επεκτασιμότητα στους λογαριασμούς πελατών

Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Forrester, οι δυνατότητες για δημιουργία ροών εργασιών και η ευκολία στην ανάπτυξη μοντέλων είναι τα στοιχεία που κάνουν την διαφορά στις λύσεις διαχείρισης κινδύνων επιχειρησιακής απάτης. Η έκθεση σημειώνει ότι η SAS διαθέτει μια ισχυρή βάση διαχείρισης για την εκτίμηση κινδύνων, καθώς επίσης και ότι οι δυνατότητες διαχείρισης, επεξηγηματικότητας και βελτίωσης του μοντέλου είναι πραγματικά εξαιρετικές.

Η αξιολόγηση της Forrester για τη SAS επισημαίνει επίσης: «Η διαχείριση αλγορίθμων εποπτευόμενης και μη εποπτευόμενης μηχανικής μάθησης εκτίμησης κινδύνων είναι εύχρηστη και προσφέρει ολοκληρωμένη επεξηγηματικότητα μοντέλου στον χρήστη. Τα γραφικά εργαλεία της SAS επιτρέπουν την κατάτμηση οντοτήτων (π.χ. πελατών) και τη διαχείρισή τους για την αντιστοίχιση με τα μοντέλα εκτίμησης κινδύνων. Ταυτόχρονα, η προτεραιοποίηση των περιπτώσεων κινδύνου κρίνεται ως ιδιαίτερα ευέλικτη και προσαρμόσιμη.»

«Η πανδημία αποτέλεσε μια μεγάλη πρόκληση για τις τακτικές και τις τεχνολογίες καταπολέμησης της απάτης εταιρειών, αφού ξαφνικά τα ασυνήθιστα μοτίβα και οι μη επιτρεπτές συμπεριφορές έγιναν η νόρμα,» δήλωσε ο Stu Bradley, Senior Vice President of Fraud and Security Intelligence της SAS. «Η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα και η επεκτασιμότητα των λύσεών μας βοήθησαν εξίσου τους πελάτες από τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, αλλά και αυτούς από άλλους κλάδους να προσαρμοστούν κατά την διάρκεια της κρίσης. Θεωρώ ότι αυτά τα χαρακτηριστικά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάκριση των υπηρεσιών μας από τη Forrester, καθώς και από άλλες αξιόπιστες εταιρείες ανάλυσης οι οποίες ξεχώρισαν την εταιρεία μας.»

«Στη SAS πορευόμαστε έχοντας τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων ως πρώτη προτεραιότητα. Στοχεύουμε να μεταφέρουμε ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο λύσεων απάτης και ασφάλειας στο SAS® Viya® κατά το επόμενο έτος, προσφέροντας ενισχυμένες δυνατότητες ενοποίησης με τις λύσεις της SAS για τη διαχείριση κινδύνων, το μάρκετινγκ και άλλους τομείς προτεραιότητας σε μια ενοποιημένη, cloud-native πλατφόρμα,» πρόσθεσε ο Bradley.

Η SAS βοηθά μεγάλους και μικρούς οργανισμούς στον τραπεζικό, ασφαλιστικό, κυβερνητικό, υγειονομικό τομέα και αλλού, να επαναπροσδιορίσουν την προσέγγιση που ακολουθούν για την πρόληψη της απάτης, της συμμόρφωσης με τους κανόνες ενάντια στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη δημόσια ασφάλεια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα διαβάζοντας το ηλεκτρονικό βιβλίο High Velocity Decisions. Trusted Outcomes.