Η Sparkle εγκαινιάζει το Metamorfosis II, το πρώτο “πράσινο” Data Center στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Η Sparkle θέτει σε λειτουργία το τέταρτο data center της στην Ελλάδα, κατασκευασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες των παρόχων υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών και τηλεοπτικού περιεχομένου, καθώς και των επιχειρήσεων.

Η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των δέκα κορυφαίων παγκοσμίως, ανακοινώνει τη λειτουργία του Metamorfosis II, του πρώτου “πράσινου” data center στην Ελλάδα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα data centers στην Ευρώπη.

Με την προσθήκη του Metamorfosis II, η Sparkle πλέον διαχειρίζεται και λειτουργεί τέσσερα data centers στην Ελλάδα: τρία στην Αθήνα -από όπου ξεκινά το μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών,  που διασχίζει τις περιοχές επιχειρηματικής δραστηριότητας της πόλης και συνδέει απευθείας εταιρικούς πελάτες και θεσμικούς φορείς- και ένα στα Χανιά, με συνολική έκταση στα 14.000 τ.μ. και ισχύ 13,7 MW.

Όλα τα data centers είναι πλήρως συνδεδεμένα  στο Nibble, το πρώτο υπερ-Μεσογειακό οπτικό δίκτυο και με το κορυφαίας τεχνολογίας Tier-1 Seabone της Sparkle, έχοντας τη δυνατότητα να παρέχουν υπηρεσίες συνδεσιμότητας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και πρόσβαση σε μεγάλους παρόχους cloud. Επιπλέον, χάρη στην  ευέλικτη και ασφαλή με πολλαπλές εφεδρείες κατασκευή τους, τα data centers της Sparkle προσφέρουν ένα πλούσιο οικοσύστημα για εγχώρια και διεθνή συνδεσιμότητα.

Τα data centers της Sparkle είναι σχεδιασμένα για να παρέχουν στους πελάτες βιώσιμες, ασφαλείς και τεχνολογικά κορυφαίες υποδομές για τα πληροφοριακά συστήματα που είναι κρίσιμα για τη δραστηριότητά τους, παρέχοντας παράλληλα γρήγορη και αξιόπιστη συνδεσιμότητα προς όλον τον κόσμο.

Το νέο data center βρίσκεται στην Αθήνα, στη βιομηχανική ζώνη της Μεταμόρφωσης, ακριβώς δίπλα στο Metamorfosis I. Καταλαμβάνει εμβαδόν περίπου 6.000 τ.μ., με μέγιστη χωρητικότητα 700 racks και μέγιστη συνολική ισχύ 7,7 MW. Ο δυναμικός και ευέλικτος σχεδιασμός του βοηθά στην εξυπηρέτηση των αναγκών κάθε πελάτη. Το data center είναι κατασκευασμένο  σύμφωνα με τα πιο αυστηρά αντισεισμικά κριτήρια και έχει σχεδιαστεί με βάση τα κορυφαία πρότυπα αξιοπιστίας και ασφάλειας.

Επιπλέον, το Metamorfosis II αξιοποιεί συστήματα ισχύος και ψύξης με τις υψηλότερες  προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης που διατίθενται στην αγορά, με αποτέλεσμα τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά περίπου 28.000 τόνους ετησίως, συγκριτικά με τα παραδοσιακά data centers αντίστοιχου μεγέθους. Η ποιότητα και η ενεργειακή υπεροχή του νέου data center επιβεβαιώνεται και από τα πιστοποιητικά Uptime Institute Tier III, LEED Gold και ISO 14001.

«Δημιουργήσαμε έναν υποδειγματικό ανοιχτό κόμβο για να προσφέρουμε μια εξελιγμένη εμπειρία ακόμα και στους πιο απαιτητικούς πελάτες μας, διασφαλίζοντας επίσης την ισχυρή δέσμευσή μας για την  περιβαλλοντική βιωσιμότητα» δήλωσε η Elisabetta Romano, CEO της Sparkle. «Με το νέο αυτό εγχείρημα, η Sparkle εμπλουτίζει τις υποδομές που προσφέρει σε εγχώριες και πολυεθνικές επιχειρήσεις, ενώ επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνουμε στην ελληνική αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε εδώ και είκοσι χρόνια με διαρκώς ενισχυόμενη παρουσία.»