Koalla: Η πρώτη ελληνική online πλατφόρμα για freelance υπηρεσίες

    Από: Startup Team

Πείτε μας τι είναι ακριβώς το Koalla και πώς μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις;

Το Koalla είναι η πρώτη ελληνική online πλατφόρμα για freelance υπηρεσίες. Συνδέει τις επιχειρήσεις με τους freelancers, διευκολύνοντας τις συναλλαγές, την επικοινωνία και την επιλογή των κατάλληλων συνεργατών.

Με το Koalla μια επιχείρηση έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με freelancers από όλη την Ελλάδα. Μπορεί, ουσιαστικά, να συνεργαστεί με ικανότατους και ταλαντούχους ανθρώπους, χωρίς γεωγραφικούς και οικονομικούς περιορισμούς.

Κάθε συνεργάτης αναρτά την υπηρεσία του στο Koalla με αναλυτική περιγραφή και τιμή. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συγκρίνει υπηρεσίες και τιμές απλά με μια επίσκεψη στο koalla.gr.

Επίσης, το Koalla παρέχει δυνατότητα επικοινωνίας των δύο πλευρών εντός πλατφόρμας, καθώς και δυνατότητα για συνεργασίες σε εξατομικευμένα projects.

Τι περισσότερο προσφέρει το Koalla από άλλες πλατφόρμες για freelancers;

Πρώτα απ’ όλα, είναι στα Ελληνικά. Είναι μια πλατφόρμα με πολύ εύκολη πλοήγηση για άμεση αγορά υπηρεσιών με δύο clicks. Οι οικονομικές προσφορές έρχονται απευθείας από τους επαγγελματίες, ενώ το Koalla παρέχει εγγύηση παράδοσης εργασίας, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τον freelancer.

Κάτι που είναι επίσης μοναδικό με το Koalla, είναι ότι ένας freelancer μπορεί να αγοράσει υπηρεσίες από άλλο freelancer. Ο λόγος που πιστεύουμε ότι αυτή η δυνατότητα θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις, τους συνεργάτες αυτών και την αγορά γενικώς, είναι η γρηγορότερη παράδοση των projects.

Αν, για παράδειγμα, ένας freelancer προγραμματιστής θέλει να αναλάβει ολοκληρωμένα την κατασκευή ιστοσελίδας  για έναν πελάτη, θα χρειαστεί πιθανότατα κι έναν γραφίστα για το γραφιστικό σχεδιασμό του site.

Αντί να ψάχνει στα τυφλά για μια καλή προσφορά, μπορεί μέσα από το Koalla  να βρει γραφιστικές υπηρεσίες με τις τιμές τους και να επιλέξει τον κατάλληλο συνεργάτη, για να δουλέψουν μαζί πάνω στο project.

Πέραν αυτού, το Koalla μπορεί να εκδίδει τιμολόγια για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις με 0% ΦΠΑ. Φυσικά, προσφέρει 24ωρη υποστήριξη για την επίλυση προβλημάτων, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και τη σωστή εξυπηρέτηση και για τις δύο πλευρές.

Τι είδους υπηρεσίες μπορεί να βρει κανείς στην πλατφόρμα του Koalla;

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι πράγματι πάρα πολλές. Οι πιο δημοφιλείς υπηρεσίες αυτή τη στιγμή είναι οι υπηρεσίες graphic design, λόγω της ανάγκης των επιχειρήσεων για ψηφιακά γραφιστικά σε websites, social media κλπ.

Από κει και πέρα, η συγγραφή κειμένου, ο σχεδιασμός λογοτύπου και η δημιουργία βιογραφικού σημειώματος είναι υπηρεσίες που ζητούνται αρκετά συχνά. Το ίδιο ισχύει και για τις μεταφράσεις, τη δημιουργία ηχητικών μηνυμάτων για τηλεφωνικά κέντρα και την επεξεργασία βίντεο για websites και social media.

Τέλος, θα έλεγα ότι η πιο χρήσιμη δυνατότητα στο Koalla, είναι ότι μπορεί κανείς να καταθέσει προσωποποιημένα αιτήματα με projects που έχει, και να βρει συνεργάτες που θέλουν να τα αναλάβουν. Λαμβάνει προσφορές και επιλέγει αυτήν που τον ικανοποιεί περισσότερο. Και το σημαντικότερο; Η δυνατότητα αυτή είναι εντελώς δωρεάν!

Πώς προέκυψε η ιδέα να δημιουργήσετε μια ελληνική πλατφόρμα με freelance υπηρεσίες;

Η αλήθεια είναι ότι στην προσπάθειά μας να υλοποιήσουμε άλλα projects στο παρελθόν, ανιχνεύσαμε δυσκολίες εύρεσης κατάλληλων συνεργατών.

Όταν αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε διάφορες πλατφόρμες του εξωτερικού, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε δυσκολία επικοινωνίας και κατανόησης της ελληνικής κουλτούρας από συνεργάτες άλλων χωρών.

Επιπλέον, δεν υπήρχε εύκολος τρόπος σύγκρισης τιμών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Συμφωνούσαμε ένα project με κάποιο συνεργάτη και μετά από 1-2 μήνες διαπιστώναμε ότι θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε το ίδιο project με άλλη χαμηλότερη τιμή.

Φυσικά δεν ήμασταν οι μόνοι που το βιώναμε αυτό. Κι άλλοι επιχειρηματίες ξόδευαν πολύ χρόνο στην αναζήτηση του κατάλληλου επαγγελματία. Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε το Koalla, με το όραμα να λύσουμε αυτά τα καθημερινά ζητήματα στην εύρεση συνεργατών.

Πιστεύετε ότι η ψηφιοποίηση φέρνει μεγαλύτερες ανάγκες στις επιχειρήσεις για συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες;

Θεωρώ ότι οι ανάγκες δεν αυξάνονται ακριβώς. Απλά αλλάζουν μορφή και παρέχονται πλέον ψηφιακά.

Κάποτε ήταν σημαντικό να έχεις μια όμορφη βιτρίνα στο κατάστημά σου. Τώρα είναι σημαντικό να έχεις ένα όμορφο και λειτουργικό e-shop. Παλιότερα ήταν σημαντικό να χτίσεις το word of mouth. Τώρα έχουμε τα social media.

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο τον επιχειρήσεων. Όταν μια επιχείρηση μένει ενήμερη σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, αποκτά αξία. Όταν συνεργάζεται με εξειδικευμένους επαγγελματίες, αποκτά αξιόλογο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ειδικά μετά από τις πρόσφατες αλλαγές στη νοοτροπία μας, λόγω της ψηφιοποίησης και των αλλαγών στο επιχειρείν της Ελλάδας, οι επιχειρηματίες στρέφονται ακόμη περισσότερο σε λύσεις με αμεσότητα, ποιότητα και οικονομία χρόνου.

Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος σχετικά με το Koalla στο μέλλον; Πώς θα κινηθείτε για να τον πετύχετε;

Φτιάξαμε το Koalla με πολύ ενθουσιασμό. Θέλαμε να κάνουμε ένα πραγματικά λειτουργικό εργαλείο για την ελληνική αγορά. Για το εγγύς μέλλον οραματιζόμαστε να γίνει το απόλυτο  εργαλείο αναζήτησης εξωτερικών συνεργατών.

Παράλληλα θέλουμε να συνεχίσει να παρέχει γνώσεις και εκπαίδευση σε νέους freelancers, μέσα από τα blogposts μας και τα εκπαιδευτικά webinars που διοργανώνουμε.

Τέλος, θέλουμε σίγουρα να φιλοξενήσουμε ακόμη περισσότερες ειδικότητες freelance υπηρεσιών, που θα εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις.

Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα χρειαστεί σίγουρα να συνεργαστούμε με ανθρώπους που τους αρέσει να μοιράζονται τη γνώση τους και που θέλουν να γίνονται χρήσιμοι για τους άλλους.

Φυσικά, για να υποστηρίξουμε τις ανάγκες ενός ακόμα μεγαλύτερου κοινού θα χρειαστεί να μεγαλώσουμε σαν ομάδα, κυρίως στο κομμάτι του customer care.

Ενδεχομένως να ανοίξουμε τα φτερά μας ως πλατφόρμα, υποστηρίζοντας και Έλληνες του εξωτερικού. Αλλά αυτό ακόμα είναι υπό συζήτηση.

Τι συμβουλές δίνετε στις επιχειρήσεις που αναζητούν κατάλληλους συνεργάτες για τα projects τους;

Αυτό που πιστεύω είναι πάντα σημαντικό για τις freelance συνεργασίες είναι η εύκολη και άμεση επικοινωνία με το συνεργάτη.

Πέραν αυτού, θεωρώ πολύ ουσιώδες ο συνεργάτης που σκέφτομαι να επιλέξω, να έχει υλοποιήσει επιτυχώς παρόμοια projects στο παρελθόν.

Για το λόγο αυτό ενσωματώσαμε στο Koalla τη δυνατότητα των αξιολογήσεων. Οι freelancers αξιολογούνται βάσει των επιδόσεων τους σε προηγούμενα projects.

Με τον τρόπο αυτό διαμορφώνουμε μία αξιοκρατική πλατφόρμα για τους freelancers, οι οποίοι παθιάζονται και δίνονται ολοκληρωτικά στα projects που αναλαμβάνουν.

Ταυτόχρονα, όμως, διαμορφώνεται και ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο για όσους αναζητούν υπηρεσίες για την επιχείρησή τους, τα προϊόντα τους και διάφορα άλλα projects.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το Koalla και τις παρεχόμενες freelance υπηρεσίες, στο koalla.gr.