Με το σημαντικότερο Think Tank του Αζερμπαϊτζάν συνάπτει συνεργασία το Delphi Economic Forum

    Από: Startup Team

Μέχρι την Κασπία εκτείνει τις συνεργασίες του το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, με μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Διεθνή Οργανισμό Nizami Ganjavi International Center, με έδρα το Baku στο Azerbaijan. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά think tanks της Ευρασίας που συμβάλει στην ισχυροποίηση των δράσεων διεθνοποίησης συνεργιών του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών σε περιοχές πρωταγωνιστές στις εξελίξεις.

Η συνεργασία των δύο φορέων αφορά στην διεξαγωγή διμερών συναντήσεων, συνεδρίων, προγραμμάτων έρευνας και  σεμιναρίων με στόχο το γόνιμο διάλογο, τη διεύρυνση σκέψης και γνώσης σε θέματα περιφερειακών συνεργασιών και διεθνών σχέσεων και την ενίσχυση συμμαχιών με φορείς συναντίληψης προκλήσεων.

Στην υπογραφή της συμφωνίας  συμμετείχαν οι Rovshan Muradov, Founding Secretary General του Nizami Ganjavi International Center και Συμεων Γ. Τσομώκος, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Delphi Economic Forum, οι οποίοι συμφώνησαν ότι το μνημόνιο αυτό βοηθά στην βαθύτερη συνεργασία και πορεία των δύο φορέων, στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ραγδαίων γεωπολιτικών εξελίξεων και προκλήσεων στην σημερινή μεταβατική εποχή όπως και στην εμβάθυνση σχέσεων των δύο χωρών.

Ο Διεθνής Οργανισμός Nizami Ganjavi International Center, είναι ένας πολιτιστικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός χωρίς πολιτική ταυτότητα, στο Αζερμπαϊτζάν, με σημαντική δράση στην διοργάνωση συνεδρίων διεθνούς εμβέλειας. Ο οργανισμός στις εκδηλώσεις του, συγκεντρώνει μαζί αρχηγούς κρατών από όλον τον κόσμο, διακεκριμένους ομιλητές και προσωπικότητες με επιρροή στα διεθνή δρώμενα. Ως στόχο έχει την προώθηση του διαλόγου,  την ενίσχυση κατανόησης ανάμεσα σε κράτη με διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς και στην δημιουργία βιώσιμων κοινωνιών σε πλαίσιο ειρήνης και ασφάλειας.

Το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, όπου συναντώνται κάθε χρόνο προσωπικότητες κύρους και πρωτοπόροι από την Οικονομία, την Πολιτική και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Εχει διεθνή χαρακτήρα και παρουσία από τις Βρυξελλες έως την Αμερικη, τα Βαλκάνια και την Ρωσία και πλέον με την υπογραφή αυτής της συνεργασίας και στις χώρες της Ευρασίας. Στόχος του Φόρουμ είναι η σκιαγράφηση ενός ρεαλιστικού πλαισίου στόχων και δράσεων, η αναζήτηση πολιτικών για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και η εξεύρεση κατάλληλων λύσεων στα σύνθετα και αλληλεξαρτώμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, η Νοτιοανατολική Ευρώπη και η Ανατολική Μεσόγειος.

Συμεών Γ. Τσομώκος, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Delphi Economic Forum

Rovshan Muradov, Founding Secretary General, Nizami Ganjavi International Center