Μειώνονται, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, οι πωλήσεις tablets

    Από: Startup Team

Κατά 9,4% μειώθηκαν οι πωλήσεις tablets στην παγκόσμια αγορά το 3ο τρίμηνο του 2021, μετά από πέντε τρίμηνα συνεχούς ανόδου.

Τα πρώτα σημάδια κόπωσης από την έναρξη της πανδημικής κρίσης εμφάνισε η παγκόσμια αγορά tablets το 3ο τρίμηνο του 2021. Μετά από ένα σερί αύξησης των πωλήσεων τα τελευταία πέντε τρίμηνα, η αγορά φρέναρε με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 9,4% σε ετήσια βάση το 3ο τρίμηνο του έτους.

Μετά από πέντε τρίμηνα ανάπτυξης, την οποία τροφοδότησε η εξ αποστάσεως εργασία και η τηλεκπαίδευση, οι παγκόσμιες πωλήσεις chromebook και tablet κατέγραψαν την πρώτη τους πτώση από την έναρξη της πανδημίας το 2020”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών (Worldwide Quarterly Personal Computing Device Tracker), οι αποστολές tablet κατέγραψαν πτώση 9,4% σε ετήσια βάση, πέφτοντας στα 42,3 εκατ. μονάδες.

Το εξεταζόμενο διάστημα οι αποστολές chromebook μειώθηκαν 29,8% με τον όγκο των πωλήσεων να περιορίζεται στα 6,5 εκατ. μονάδες. “Η χαλάρωση των περιορισμών σε πολλές γεωγραφικές περιοχές οδήγησε σε αύξηση των δαπανών σε άλλες κατηγορίες, γεγονός, που αποδυνάμωσε τη ζήτηση για chromebook και tablet. Η πτώση προέρχεται, επίσης, από τη σύγκριση με ένα ισχυρό 3ο τρίμηνο το 2020, όταν οι αποστολές συσκευών για καταναλωτές κορυφώθηκαν”, σημειώνουν οι αναλυτές.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr