Μόλις 3 στις 10 εταιρείες στην Ελλάδα δηλώνουν ενήμερες για τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης

    Από: Startup Team

Σημαντική υστέρηση στην υιοθέτηση εργαλείων όπως η τεχνητή νοημοσύνη, εμφανίζουν σήμερα οι ελληνικές εταιρείες. Μπορεί η πανδημία να επιτάχυνε τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη χώρα μας, ωστόσο, σήμερα μόλις 1 στις 10 ελληνικές εταιρείες έχει υιοθετήσει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Ταυτόχρονα, οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα παραμένουν σήμερα ελάχιστα ενημερωμένες, σε ότι αφορά στις εφαρμογές και τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης. Αντίθετα, μόνο οι 3 στις 10 δηλώνουν ενήμερες για τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης.

Παρά την υστέρηση που παρατηρείται στην υιοθέτηση εργαλείων και εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης, πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις πιστεύουν ότι ο αντίκτυπος τους θα είναι πολύ έως αρκετά σημαντικός στα χαρακτηριστικά, τις γνώσεις και τις δεξιότητες  των εργαζομένων που θα αναζητήσουν στο μέλλον.

Ωστόσο, μέχρι τώρα, μόνο 4 στις 10 εταιρείες έχουν προχωρήσει σε εκπαίδευση ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού τους. Αντίστοιχα, ψηφιακές πλατφόρμες  για τη διαχείριση και ανάπτυξη της απόδοσης των εργαζομένων τους χρησιμοποιεί το 45%, ενώ το 26% δεν τις έχει αξιοποιήσει ακόμη και το 28% προγραμματίζει να τις χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Πάντως, όπως προκύπτει από την έρευνα, μόνο 3 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η ανάπτυξη τους θα εξαρτηθεί από τον τρόπο που θα συνδυάζουν αποτελεσματικά την προσέλκυση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού τους με την τεχνολογία και την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε Περισσότερα στο sepe.gr