Νέα χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ για την ελληνική startup Ferryhopper

    Από: Startup Team

Χρηματοδότηση 2,6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Ferryhopper, η ελληνική μηχανή αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Στον γύρο χρηματοδότησης, ο οποίος είναι ο δεύτερος της εταιρείας, συμμετείχε η βουλγαρική LAUNCHub Ventures (η οποία ηγήθηκε της επένδυσης), η Metavallon VC, η easyGroup του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου και ιδιώτες επενδυτές. Η Metavallon VC και η EasyGroup είχαν συμμετάσχει και στην προηγούμενη επένδυση της εταιρείας, το 2019.

Η Ferryhopper ιδρύθηκε το 2016, από τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short. H 13μελής ομάδα της εταιρείας ανέπτυξε μια πρωτοποριακή πλατφόρμα αναζήτησης και κράτησης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να επιλέξουν απευθείας δρομολόγια, να κάνουν κράτηση για δρομολόγια με ανταπόκριση αλλά και να σχεδιάσουν ταξίδια πολλαπλών προορισμών και διαδρομών, μετατρέποντας το ταξίδι με πλοίο στην Ελλάδα σε εύκολη και απλή διαδικασία.

Από το λανσάρισμα της μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 800.000 εισιτήρια εξυπηρετώντας πάνω από 300 προορισμούς, ενώ το 2019, σε συνεργασία με την easyGroup, λάνσαρε την υπηρεσία easyFerry. Επίσης το 2019, η Ferryhopper συνεργάστηκε με την Aegean και μαζί δημιούργησαν την AEGEAN – Book a ferry , μία online πλατφόρμα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Τώρα, εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία προχωρά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στον τουρισμό. Με τη νέα χρηματοδότηση, η Ferryhopper στοχεύει να συνεχίσει να επεκτείνεται στην Ευρώπη, ενώ στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της θα παραμείνει η ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να μεγαλώσει την ομάδα της.

Η LAUNCHub Ventures

H LAUNCHub Ventures είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Σόφια, η οποία επενδύει σε ψηφιακές startups από τη Νοτιανατολική Ευρώπη. Οι επενδύσεις της είναι κυρίως Seed και Series A και κυμαίνονται συνήθως από 300 έως 700 χιλ. με το ποσό σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνει το 1,5 εκατ. ανά εταιρεία.

Οι τομείς στους οποίους επενδύει το VC είναι οι SaaS, Enterprise Software, Health-tech, E-commerce, Mobile και IoT χωρίς βέβαια να περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτούς. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η FintechOs, η Doctrina, η Cloudpipes και η Carista. Η νέα της επένδυση στην Ferryhopper είναι η πρώτη της σε ελληνική εταιρεία.

Πηγή: Fortunegreece.com