Νέα χρηματοδότηση ύψους 14,2 εκατ. δολ. εξασφάλισε η ελληνική startup Netdata

    Από: Startup Team

Η Netdata, δημιουργός του ομώνυμου λογισμικού ανοιχτού κώδικα παρακολούθησης της απόδοσης υπολογιστικών συστημάτων (infrastructure monitoring), ανακοινώνει την ολοκλήρωση νέας επένδυσης ύψους 14,2 εκατομμυρίων δολαρίων στην οποία ηγήθηκε η Bessemer Venture Partners γνωστή από τις επενδύσεις της στις πλέον επιτυχημένες εταιρείες τεχνολογίας όπως οι Shopify, LinkedIn, Pinterest και Wix. Στο χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Bain Capital Ventures και Uncorrelated Ventures. Η Netdata έχει συγκεντρώσει συνολικά 32,5 εκατομμύρια δολάρια, μόνο 2 έτη μετά την αρχική χρηματοδότηση της εταιρείας από την Marathon Venture Capital, καθιστώντας την τη γρηγορότερα αναπτυσσόμενη Ελληνική startup αλλά και μία από τις πλέον δυναμικές στο χώρο της παγκοσμίως.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται ως επιστέγασμα μετά από μια χρονιά έντονης ανάπτυξης και υιοθέτησης των λύσεων της Netdata από χιλιάδες οργανισμούς παγκοσμίως. Επίσης, η εταιρεία έκανε διαθέσιμη τη νέα εφαρμογή Netdata Cloud, που επιτρέπει σε ομάδες διαχειριστών ΙΤ να ενοποιούν τη διαχείριση και την πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, και να εντοπίζουν γρήγορα λύσεις σε προβλήματα απόδοσης, μειώνοντας δραστικά το χρόνο επίλυσης τους.

Τα προϊόντα της Netdata προσφέρουν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συλλέγουν και παρουσιάζουν χιλιάδες μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο.
  • Εγκαθίστανται σε ελάχιστο χρόνο χωρίς περαιτέρω βήματα για τη ρύθμιση τους.
  • Μπορούν και παρακολουθούν μια πληθώρα υπηρεσιών και λογισμικών.
  • Απαιτούν ελάχιστους πόρους από τα συστήματα που παρακολουθούν.
  • Συνεργάζονται με άλλα συστήματα για εξαγωγή δεδομένων και αποστολή ειδοποιήσεων.

Η Netdata, που σήμερα απαριθμεί 40 εργαζόμενους, δημιουργήθηκε από τον Κώστα Τσαούση, πρώην COO σε γνωστές ελληνικές εταιρείες όπως η Viva και η HOL. Πριν 5 χρόνια ξεκίνησε σαν παράλληλη ασχολία τη δημιουργία ενός λογισμικού ανοιχτού κώδικα, με σκοπό να μπορεί να παρακολουθεί σε βάθος την απόδοση των διαφόρων υπολογιστικών συστημάτων που χρησιμοποιούσε στην εταιρεία που εργαζόταν χωρίς να χρειάζεται η ομάδα να δαπανά πολύτιμους πόρους σε εμπορικές άδειες ή σε χρόνο για την εγκατάσταση και ρύθμιση των υπαρχόντων λύσεων. «Με αυτόν το νέο γύρο χρηματοδότησης σκοπεύουμε να προβούμε σε πολλές προσλήψεις προγραμματιστών στην Ελλάδα καθώς εστιάζουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Netdata Cloud. Έχουμε ήδη αρχίσει να παρατηρούμε αυξανόμενη χρήση του νέου προϊόντος και θέλουμε να κινηθούμε επιθετικά για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς», δήλωσε ο Κώστας Τσαούσης, CEO και δημιουργός της Netdata.

Η Netdata ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο seed χρηματοδότησης από την Marathon Venture Capital τον Σεπτέμβριο του 2018. «Η εμπιστοσύνη στο ελληνικό ταλέντο έχει ήδη αποδώσει καρπούς», δήλωσε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, εταίρος στην Marathon Venture Capital, μέλος του ΔΣ. «Η Netdata μας έχει εκπλήξει σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί ξεκάθαρα μία από της πλέον ενδιαφέρουσες εταιρείες του χώρου και η είσοδος της Bessemer, ενός εκ των πιο επιτυχημένων funds παγκοσμίως, αποτελεί απόδειξη αυτού. Η Netdata είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη ελληνική startup μέχρι σήμερα, και είμαστε περήφανοι που είμαστε υποστηρικτές της», πρόσθεσε.

«Η μαζική υιοθέτηση των προϊόντων της Netdata από την κοινότητα του ανοιχτού κώδικα είναι αποτέλεσμα διαφορετικών χαρακτηριστικών του προϊόντος: πολύ εύκολη εγκατάσταση, πολλές μετρήσεις σε πραγματικό χρόνο και μία όμορφη και χρηστική διεπαφή που δουλεύει άμεσα», είπε ο Amit Karp, εταίρος στην Bessemer Venture Partners. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε την Netdata στην αποστολή της να απλοποιήσει τον χώρο του infrastructure monitoring».

Η εταιρεία μέχρι σήμερα απασχολεί 40 εργαζόμενους στα γραφεία της στην Αθήνα και στο San Francisco, αλλά και απομακρυσμένα. Σκοπεύει να υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της τους προσεχείς μήνες με ιδιαίτερη έμφαση στη στελέχωση του ελληνικού γραφείου. Ανοιχτές θέσεις εργασίας μπορεί να βρει κανείς στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πηγή: Fortunegreece.com