Ο πιο σίγουρος τρόπος για να γίνεις εκατομμυριούχος; Ξεκίνα να επενδύεις από τα είκοσι ή τα τριάντα σου

    Από: Startup Team

Υπάρχουν πάνω από 12 εκατομμύρια Αμερικάνοι που έχουν περιουσία που αντιστοιχεί σε επταψήφιο ποσό, ή μεγαλύτερο. Και το όνειρο του να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος παραμένει ένα σημαντικό κίνητρο, καθώς προσφέρει στάτους αλλά και οικονομική ασφάλεια.

Για να βοηθήσουμε τους νέους επενδυτές, εξετάσαμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας γνώμης εκατομμυριούχων που εκπόνησε το Fortune και η Civis Analytics τον Δεκέμβριο του 2019 στις ΗΠΑ. Συνολικά, 519 άτομα με επταψήφιο ποσό αξίας περιουσίας συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα.

Τα ευρήματα; Οι πανέξυπνοι ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων και οι επαγγελματίες αθλητές είναι η εξαίρεση, όχι ο κανόνας. Ο νικητής της κούρσας συνήθως κινείται αργά και σταθερά.

Η τεράστια πλειοψηφία των εκατομμυριούχων λένε ότι χτύπησαν ….φλέβα χρυσού επενδύοντας σταθερά στις αγορές, ξεκινώντας από τα είκοσι και τα τριάντα τους. Συνολικά, 62% των εκατομμυριούχων που εξετάσαμε ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό περισσότεροι εικοσάρηδες και τριαντάρηδες να αρχίσουν να υιοθετούν μακροπρόθεσμες επενδυτικές συνήθειες.

Η σταθερή επένδυση σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να τα μαζεύεις και να φεύγεις από την αγορά – ιδιαίτερα σε περιόδους αναταράξεων. Αυτό το δίδαγμα αντλήθηκε εκ νέου εν μέσω της πανδημίας.

Στην έναρξη της κρίσης, ο δείκτης S&P 500 έπεσε από τις 3.380 μονάδες στα μέσα Φεβρουαρίου 2020 στις 2.237 μονάδες στα τέλη Μαρτίου. Όμως, στο κλείσιμο της τελευταίας Τετάρτης, ο δείκτης S&P 500 βρέθηκε στις 3.819 μονάδες. Οι επενδυτές που παρέμειναν σταθεροί στην αρχική τους επιλογή (ή αγόρασαν κατά τη διάρκεια της πτώσης) είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται.

Υπάρχει βέβαια κι ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των εκατομμυριούχων: το ότι γεννιούνται μέσα στον πλούτο… Συγκεκριμένα, το 38% των συμμετεχόντων γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε ένα νοικοκυριό με μεγάλο πλούτο.

Και ο αμέσως επόμενος παράγοντας είναι η άνοδος στην εταιρική ιεραρχία, με 24% των εκατομμυριούχων να δηλώνουν ότι υπήρξαν διευθυντικά στελέχη σε κάποιο σημείο στην καριέρα τους ενώ το 20% έφτασε μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της εταιρικής πυραμίδας.

Πηγή: Fortunegreece.com