Οι ελλείψεις εξαρτημάτων ροκανίζουν τα smartphones: Πτώση 7% στις πωλήσεις

    Από: Startup Team

Gartner: Οι πωλήσεις smartphones μειώθηκαν κατά 6,8% 3ο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο το 2020.

Ισχυρές πιέσεις δημιουργούν στις πωλήσεις smartphones, παγκοσμίως, οι ελλείψεις εξαρτημάτων και ειδικότερα η αδυναμία τροφοδότησης της αγοράς με μικροτσίπς. Πρακτικά, οι ελλείψεις εξαρτημάτων διαταράσσουν τα χρονοδιαγράμματα παραγωγής, οδηγώντας σε χαμηλότερα αποθέματα και άρα μικρότερη διαθεσιμότητα προϊόντων, γεγονός που επηρεάζει τις πωλήσεις τους τελικούς χρήστες.

Ως αποτέλεσμα, το 3ο τρίμηνο του 2021 οι πωλήσεις smartphones στην παγκόσμια αγορά υποχώρησαν κατά 6,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, σύμφωνα με την Gartner. Πάντως, όπως παρατηρεί η εταιρεία ερευνών, οι πωλήσεις premium smartphones συνέχισαν να αυξάνονται, παρ’ όλο που οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν στη διάρκεια του 3ου τριμήνου.

“Η τρέχουσα έλλειψη εξαρτημάτων καθυστέρησε την παραγωγή smartphones παγκοσμίως. Αυτό διατάραξε την ισορροπία προσφοράς – ζήτησης και οι τελικοί χρήστες επιβαρύνθηκαν με περιορισμένες επιλογές. Παρά την έντονη ζήτηση των καταναλωτών, οι πωλήσεις smartphones μειώθηκαν λόγω καθυστερημένης κυκλοφορίας προϊόντων, του μεγαλύτερου χρόνου παράδοσης και των ανεπαρκών αποθεμάτων στα κανάλια διανομής”, αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρείας.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr