Οι Έλληνες από τους πιο σκεπτικιστές παγκοσμίως για την τεχνητή νοημοσύνη

    Από: Startup Team

Από τους πλέον προβληματισμένους λαούς, παγκοσμίως, όσον αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης είναι οι Έλληνες. Στη χώρα μας, σχεδόν 1 στους 2 πολίτες (48%) εκφράζουν σκεπτικισμό για τον ρόλο της ΤΝ στην καθημερινότητά τους.

Πρόκειται για το πιο υψηλό ποσοστό ανάμεσα σε 18 χώρες ανά τον κόσμο. Συγκρίνοντας 18 χώρες, που συμμετείχαν σε έρευνα της Focus Bari, η Ελλάδα έρχεται πρώτη σε συναίσθημα σκεπτικισμού προς την ΤΝ.

Ακολουθεί με ποσοστό 40% η Γερμανία και με 39% η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ. Οι λιγότερο σκεπτικιστές σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη είναι οι Κινέζοι με ποσοστό 14% και οι κάτοικοι της Ινδονησίας με μόλις 9%.

Το συναίσθημα της αποδοχής προς την ΤΝ εκφράζεται από μικρότερες ομάδες πληθυσμού σε όλες τις χώρες, με την Ελλάδα να βρίσκεται περίπου στο μέσον της κατάταξης με ποσοστό 23%. Το Μεξικό είναι στην πρώτη θέση με 38% και τελευταία η Γαλλία με μόλις 7%.

Το συναίσθημα του φόβου προς την ΤΝ εκφράζεται από μικρότερη αναλογία κοινού σε όλες τις χώρες, με την Ελλάδα να τοποθετείται δεύτερη στην κατάταξη με 28%, με πρώτη την Πολωνία με ποσοστό 29%. Τελευταία στο αίσθημα φόβου η Κίνα με ποσοστό μόλις 8%.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr