Οι Γυναίκες αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή

    Από: Startup Team

Η επιχείρηση ByRaki flavor δείχνει έμπρακτα την στήριξή του στον Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, με δράσεις, καθώς και με την συμμετοχή του, για άλλη μία χρονιά, στην Έκθεση Κρητικών Προϊόντων.

Η μεγάλη έκθεση – γιορτή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κρήτη έχει τίτλο: «Οι Γυναίκες αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή.» και θα πραγματοποιηθεί με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην ανακύκλωση, την πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.

Η Έκθεση Κρητικών Προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο Κρήτης, από 30 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου 2021.

Η έκθεση θα γίνει με όλους τους κανονισμούς που αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Στην έκθεση θα πραγματοποιηθούν αρκετές δράσεις, συναυλίες, γευσιγνωσία και άλλα πολλά δρώμενα από την διοργανώτρια αρχή.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν παραγωγοί από όλη την Κρήτη. Ο τομέα της Αγροτοδιατροφής θα έχει την τιμητική του με επιχειρήσεις πιστοποιημένες από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, προϊόντα ενταγμένα στο Mediterranean Diet, πιστοποιημένα Ελληνικά προϊόντα από τις Αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες καθώς και άλλες πιστοποιήσεις. Στην έκθεση θα συμμετέχουν και αρκετοί Χειροτέχνες με πιστοποίηση Cretan Hands κ.α. .

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης Μαρία Πιτσικάκη, «Εξήντα γυναίκες επιχειρηματίες παρουσιάζουν τη δουλειά τους με Κρητικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τα έμπειρα χέρια τους, προϊόντα χειροτεχνίας, καλλιτεχνήματα και καινοτόμα προϊόντα. Καθημερινά οι επισκέπτες θα απολαμβάνουν ένα μοναδικό πάντρεμα καινοτομίας και παράδοσης. Πλούσιες εκδηλώσεις, εργαστήρια λαϊκής τέχνης, γευσιγνωσίες, εκδηλώσεις για το περιβάλλον, ειδικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους!».

Η έκθεση “Οι γυναίκες αναλαμβάνουν δράση για την κλιματική αλλαγή ” θα πραγματοποιηθεί με όλες τις προϋποθέσεις και κανόνες του Covid.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Εγκαίνια 7,30 μ.μ από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

9-10 μ.μ Κρητική μουσική από τους Αντώνη Κόκκινο λύρα, Κώστα Σκουτέλη λαούτο, Αντώνης Πρινιανάκης κιθάρα. Χορεύει το συγκρότημα του Γιώρου

Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

7-8 μ.μ. Μαθήματα κεραμικής για μικρούς και μεγάλους από την Εύα Ζερβάκη.

8-9 μ.μ. Φτιάχνουμε ξυνόχοντρο από το εργαστήριο ζυμαρικών Ευαγγελίας Κεφαλογιάννη-Χασουράκη με συνοδεία μαντολίνου.

Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

7-7,30 μ.μ Εκδήλωση ανακύκλωσης για παιδιά με την Αργυρώ Καθέρη

7,30-8,30 Ομιλία με θέμα: Στρατηγική διαχείριση απορριμμάτων & ανακύκλωση στο Ηράκλειο. Ομιλητής Νικήτας Μαυράκης Ειδικός σύμβουλος Δημάρχου. Χαιρετισμός Κων/νου Βαρδαβά αντιδήμαρχος κυκλικής οικονομίας, & αθλητισμού.

8,30 -9 ,30 μ.μ. Ομιλία με θέμα: «Κλιματική κρίση και φυσικές καταστροφές – ο ρόλος των πολιτών». Ομιλήτρια Ερμιόνη Γιαλύτη, Γεωλόγος – Γεωτεχνικός Ειδικός Σύμβουλος Περιφερειάρχη Κρήτη

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

7-8,30 μ.μ. Βραβεύσεις 10 καταξιωμένων γυναικών Επιχειρηματιών μέλη του συλλόγου μας.

8,30 -10 μ.μ Κρητική Μουσική με τους Αντώνη Μαλλιωτάκη λύρα, Ευτύχη Μερτζάνη μαντολίνο, Καραπιδάκης Ανδρέας και Μανόλη-Αριστείδης Καλϊτζάκης λαούτα. Χορεύει το συγκρότημα του Μανόλη Χνάρη.

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

7 – 9μμ Εκδήλωση με θέμα: Τα αστέρια της επιχειρηματικότητας ξεκινούν από τη γειτονιά μας. Μια Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Global Startup Cities σε συνεργασία με το STEP C Επιστημονικό Τεχνολογικό Πάρκο.

9- 10,30μμ Μουσική εκδήλωση από το συγκρότημα ΄΄ Κανένας χωρίς φαγητό ΄΄ με τους: Μάνος Μακρόπουλος, Βάλλια Ειρηναίου, Στράτος Κούμπας

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

7-8 μ.μ ΠΛΟΗΓΟΣ: Παρουσίαση πρότυπου ψηφιακού εκθετηρίου προώθησης των Κρητικών χειροτεχνικών προϊόντων.

8-10 μμ. Κρητική Βραδιά με τους Αντώνης Τουπάκης λύρα, Κώστα Σκουτέλης – Νίκος Ηλιάκης λαούτα, Αντώνης Γεωργηλαδάκη κρουστά.

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

7,30-8 μ.μ Παρουσίαση παραμυθιού «Μα που πήγε το νερό;» Διαβάζει η Ωρέλια

8-9 μ.μ Ομιλία από τον κ. Μαρίνο Κριτσωτάκη (αναπληρωτής δ/νσης περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της περιφέρειας Κρήτης) με θέμα:

« Το νερό από την Μινωϊκή εποχή στο σήμερα

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

7-8 μ.μ. Μινωϊκά Μαγειρέματα από τον Σύλλογο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

8-10 μ.μ Παρουσίαση Βιβλίου ΄΄Ζωγραφίζοντας με την βελόνα΄΄ της Μαρίας Γαλανάκη . Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: Αικατερίνη Καμηλάκη ( Δ/ντρια Κέντρου Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας Ακαδημίας Αθηνών ), Ασπασία Παπαδοπεράκη (γλύπτρια). Συντονίζει ο Κώστας Σχιζάκης. Τραγούδι Μαρία Φραγκιαδάκη

Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

7,30- 9 μ.μ.. Ενημέρωση για τη τσικουδιά και κοκτέϊλ τσικουδιάς από τον Γιώργο Νικηφόρο και την εταιρία ByRaki flavor

Κυριακή 8 Αυγούστου 2021

7-8 μμ. Μαθήματα Υφαντικής, από την Ειρήνη Τσιράκου και Μαρία Κορασάνη.

8-9μ.μ. Ομιλία με τίτλο ΄΄ Φύση σμιλευμένη από τον χρόνο΄΄ Ομιλήτρια: Καγιαμπάκη Άννα (περιβαντολλόγος προϊστάμενη του τμήματος περιβάλλοντος Περιφέρειας Κρήτης).

Καθημερινά θα γίνονται μαθήματα:

Μακρεμέ, από τη Κούφαλη Μαγδαλινή και Χαρά Μπάλτηρα

Ζωντανή επίδειξη ξυλογλυπτικής σε τόρνο από το εργαστήριο Josef”.

Καλαθοπλεκτική από την εταιρεία Διαλεκτάκη

Κερνάμε ελληνικό καφέ Τζιρογαλάκη και εδέσματα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ