Οι γυναίκες του WOMANITEE στηρίζουν τη βιώσιμη μόδα

    Από: Startup Team

Womanitee και Fabric Republic συνεχίζουν τη συνεργασία τους υποστηρίζοντας έμπρακτα τη συμβολή της βιομηχανίας της μόδας στην κυκλική οικονομία και αποχαιρετούν το 2020 με μια πράξη φροντίδας.

Οι γυναίκες του επιχειρείν, στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης οργανώνουν με τους εργαζόμενους της εταιρείας τους δράσεις ευαισθητοποίησης που περιλαμβάνουν συγκέντρωση ρουχισμού και ενημέρωση σχετικά  με τη βιομηχανία της μόδας, που αποτελεί τη 2η μολυσματική βιομηχανία μετά του πετρελαίου. Ρούχα που δε χρησιμοποιούνται πια από τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, θα μεταφερθούν στην έδρα του FABRIC REPUBLIC, του πρώτου  ολοκληρωμένου  συστήματος  διαχείρισης  πλεονάζοντος  ενδύματος, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κι εκεί, μετά τη συλλογή, τη διαλογή, τον καθαρισμό, την απολύμανση και την κατηγοριοποίηση των ενδυμάτων από εργαζόμενους και εθελοντές του FABRIC REPUBLIC, θα γίνει η συσκευασία/ αποθήκευση τους. Το επόμενο βήμα θα είναι η διανομή, σε συνεργασία με 70 κοινωφελείς οργανισμούς, ενδυμάτων και υποδημάτων σε ευπαθείς ομάδες που τα έχουν ανάγκη.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:  Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη, Ιδρύτρια & Πρόεδρος APSON CSR & Eπικεφαλής Womanitee

anastasia@apson.gr

Το περιβάλλον νοσεί – Οι άνθρωποι σε χρειάζονται

Θέλεις να κάνουμε μαζί κάτι γι’ αυτό;

  • Η βιομηχανία της μόδας είναι η 2η μεγαλύτερη μολυσματική βιομηχανία μετά τη βιομηχανία πετρελαίου
  • 60% περισσότερα ρούχα αγοράζει ο μέσος καταναλωτής σε σχέση με 15 χρόνια πριν
  • 8000 χημικές ουσίες χρησιμοποιούνται για πρώτες ύλες και μικροβιοκτόνα στις καλλιέργιες βαμβακιο

*Το Womanitee χτίζει γέφυρες επιχειρηματικότητας με στόχο την υποστήριξη, την ανάπτυξη και την προώθηση των γυναικών στο επιχειρείν.

*Το Fabric Republic είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού που συλλέγει διαθέτει επαναχρησιμοποιεί και ανακυκλώνει.