Οι ΗΠΑ παραμένουν το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη για το fintech

    Από: Startup Team

Με ταχύτατους ρυθμούς μεγεθύνεται το ευρωπαϊκό οικοσύστημα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (financial technology-fintech), με τις ΗΠΑ να παραμένουν, πάντως, η παγκόσμια υπερδύναμη του κλάδου.

Οι ΗΠΑ παραμένουν το μεγαλύτερο οικοσύστημα του πλανήτη για το fintech, με τη Μεγάλη Βρετανία να ακολουθεί και την Ινδία να τερματίζει τρίτη στη διεθνή κατάταξη. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό οικοσύστημα του fintech ανταγωνίζεται στα ίσα πλέον την παγκόσμια υπερδύναμη, γεγονός που αποδεικνύουν οι επιδόσεις των ευρωπαϊκών fintechs.

Το 2021, οι νεοφυείς εταιρείες της Ευρώπης, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του fintech, συγκέντρωσαν το ήμισυ των χρηματοδοτήσεων που δόθηκε προς τις startups του κλάδου στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με μόλις 1/4, που ήταν η αναλογία το 2016.

Οι επόμενες πιο ισχυρές αγορές του πλανήτη για τον κλάδο του fintech είναι η Γερμανία, ο Καναδάς και η Βραζιλία, ενώ ακολουθούν η Σιγκαπούρη, η Γαλλία, η Σουηδία, η Κίνα, η Ολλανδία και η Ινδονησία.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές του Dealroom.co, μπορεί οι ΗΠΑ να διατηρούν το παγκόσμιο προβάδισμα, ωστόσο, άλλα περιφερειακά οικοσυστήματα, όπως η Σουηδία, ο Καναδάς και η Βραζιλία αναπτύσσονται τάχιστα και μπαίνουν στον παγκόσμιο χάρτη των ισχυρών πόλων ανάπτυξης του fintech.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr