Οι κυβερνοαπειλές πιο μεγάλος κίνδυνος από τη μακροοικονομική αστάθεια

    Από: Startup Team

Σε χρόνιο πονοκέφαλο εξελίσσονται οι απειλές στον κυβερνοχώρο για τις επιχειρήσεις, παγκοσμίως. Οι ψηφιακές απειλές θεωρούνται, μάλιστα, από τα στελέχη των εταιρειών σε διεθνές επίπεδο ως πιο μεγάλος κίνδυνος ακόμη και συγκριτικά με άλλους κινδύνους, όπως η μακροοικονομική αστάθεια.

Στη λίστα των κινδύνων, που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εταιρείες κατά τους επόμενους 12 μήνες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs), ανά τον κόσμο, τοποθετούν τις απειλές στον κυβερνοχώρο με ποσοστό 49%. Το 48% των CEOs αναγνωρίζει ως δεύτερη πιο βασική απειλή τους κινδύνους στην υγεία.

Η μακροοικονομική αστάθεια ακολουθεί με μικρή διαφορά, με το 43% των CEOs να ανησυχεί πολύ ή πάρα πολύ για τις πιθανές επιπτώσεις του πληθωρισμού, των διακυμάνσεων του ΑΕΠ και των ζητημάτων της αγοράς εργασίας κατά το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με την 25η παγκόσμια ετήσια έκθεση CEO της PwC, οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο κατατάσσονται ψηλά στην ατζέντα των CEOs των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, 59% των οποίων αναφέρουν τον κυβερνοχώρο ως βασική απειλή.

Ποιοι ανησυχούν λιγότερο

Οι CEOs στους κλάδους του manufacturing (40%) και των καταναλωτικών προϊόντων (39%) εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα ανησυχίας, παρά τον υψηλό όγκο επιθέσεων που παρατηρείται στην αγορά δραστηριοποίησης τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, ένα υψηλό ποσοστό των CEOs του κλάδου της φιλοξενίας και της αναψυχής (75%) ανησυχεί για τον αντίκτυπο των κινδύνων υγείας στην επιχείρηση τους.  Ταυτόχρονα, το 49% των CEOs εταιρειών ενέργειας και κοινής ωφέλειας θεωρεί την κλιματική αλλαγή ως τη βασική απειλή για το επόμενο έτος, με ποσοστό 15 μονάδες υψηλότερο από το συνολικό ποσοστό παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα στο sepe.gr