Οι τράπεζες επενδύουν τα περισσότερα κεφάλαια σε Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ευρώπη

    Από: Startup Team

Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη θα φτάσουν τα $22 δισ. το 2022.

Τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence-AI) προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες, αυξάνοντας, εν μέσω πανδημικής κρίσης, τους προϋπολογισμούς τους για τεχνολογίες ΑΙ. Ο κλάδος, που επενδύει τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην τεχνητή νοημοσύνη επί ευρωπαϊκού εδάφους, είναι αυτός των τραπεζών, καθώς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα επιταχύνουν τον βηματισμό τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Οι ευρωπαϊκές δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να φτάσουν τα $22 δισ. το 2022, υποστηριζόμενες από ισχυρές επενδύσεις από τον τραπεζικό τομέα, αλλά και από τη βιομηχανία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της IDC, οι ευρωπαϊκές δαπάνες για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης θα διαμορφωθούν το 2021 στα επίπεδα των $17,3 δισ., ενώ θα υπερβούν τα $50 δισ. το 2025.

Οι προβλέψεις της IDC (Worldwide Artificial Intelligence Spending Guide) για την πορεία των επενδύσεων σε συστήματα ΑΙ στην Ευρώπη σημαίνουν ότι αυτές θα αναπτυχθούν μέχρι το 2025 με έναν σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) της τάξης του 26,7%.

Οι αναλυτές εκτιμούν οι τράπεζες και ο τομέας της βιομηχανίας θα πρωταγωνιστήσουν στις δαπάνες για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης κατά την πενταετή περίοδο πρόβλεψης, με τις δαπάνες του κλάδου της υγειονομικής περίθαλψης να είναι, ωστόσο, αυτές που θα αυξηθούν με τον ταχύτερο ρυθμό έως το 2025.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr