Οριακή βελτίωση του κλίματος στην ελληνική αγορά Πληροφορικής τον Νοέμβριο

    Από: Startup Team

Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών σε Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού κινήθηκε στις 108,7 από 102,5 μονάδες τον Οκτώβριο.

Οριακά βελτιωμένο σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2021 και σημαντικά πιο ενισχυμένο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα ήταν το επιχειρηματικό κλίμα στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού. Ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στις 108,7 μονάδες από 102,5 μονάδες τον Οκτώβριο.

Ο δείκτης, σύμφωνα με την έκθεση Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, κινήθηκε σε αρκετά υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, όταν είχε διαμορφωθεί στις 81 μονάδες. Οι ήπια θετικές εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού ενισχύθηκαν ελαφρά τον Νοέμβριο και διαμορφώθηκαν στις +24 μονάδες (από +21 τον Οκτώβριο. Παράλληλα, στο ισοζύγιο των εκτιμήσεων για την τρέχουσα ζήτηση οι ήπια θετικές εκτιμήσεις του Οκτωβρίου ανήλθαν κατά 8 μονάδες, στις +29 μονάδες τον Νοέμβριο.

Αλλά και οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού ενισχύθηκαν σημαντικά και από τις +29 μονάδες έναν μήνα νωρίτερα διαμορφώθηκαν στις +41 μονάδες τον Νοέμβριο. Όπως και οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση, οι οποίες από τις +5 μονάδες διαμορφώθηκαν στις +41 μονάδες. Ταυτόχρονα, εξασθένησαν αισθητά οι πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές, στις +24 (από +43) μονάδες.

Τέλος, μία στις πέντε σχεδόν επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά Πληροφορικής και Ανάπτυξης Λογισμικού δήλωναν τον Νοέμβριο απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία. Το 32% των επιχειρήσεων έκανε λόγο για ανεπάρκεια εργατικού δυναμικού, ενώ για πρώτη φορά καμμιά επιχείρηση δεν επεσήμανε παράγοντες σχετικούς με την υγειονομική κρίση ως βασικό πρόσκομμα στη λειτουργία της.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr