Ωριμάζει το ελληνικό οικοσύστημα των startups

    Από: Startup Team

Χρονιά ρεκόρ για τις ελληνικές startups θα είναι το 2021, 2 στους 3 Έλληνες founders αναμένει νέα χρηματοδότηση εντός του έτους.

Σε μια απόλυτη υπολογίσιμη δύναμη της οικονομίας έχει εξελιχθεί το εγχώριο νεοφυές οικοσύστημα, με το 2021 να εξελίσσεται σε χρονιά ρεκόρ για τις ελληνικές startups. Δεν είναι τυχαίο ότι 2 στους 3 ιδρυτές αναμένει μια νέα χρηματοδότηση εντός του 2021, ενώ, από τις αρχές του έτους και μέσα σε μόλις πέντε μήνες, οι ελληνικές startups άντλησαν το 50% των κεφαλαίων, που είχαν λάβει συνολικά το 2020.

Τα σημάδια ωρίμανσης του ελληνικού οικοσυστήματος είναι αρκετά. Για παράδειγμα, σήμερα τουλάχιστον 10 νεοφυείς εταιρείες με ελληνικό DNA διεκδικούν τον τίτλο του “μονόκερου”, δηλαδή φλερτάρουν με αποτιμήσεις άνω του $1 δισ.

Σύμφωνα με ανάλυση αγοράς της Endeavor Greece, οι παραπάνω ενδείξεις συνηγορούν υπέρ νέων ρεκόρ σε σχεδόν όλους τους βασικούς δείκτες των νεοφυών εταιρειών: ρυθμοί ανάπτυξης, νέες θέσεις εργασίας, προσέλκυση κεφαλαίων, εξαγορές.

Το 2021 αναμένεται να δώσει συνέχεια σε άλλη μια χρονιά ρεκόρ, που ήταν το 2020, όταν το ελληνικό οικοσύστημα άντλησε περισσότερα κεφάλαια από ποτέ. Άγγιξαν τα €455 εκατ., μια αύξηση που ξεπέρασε το 71% συγκριτικά με το 2019.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο sepe.gr